Ana SayfaHaberlerİspanyol hidayet hikâyesi hayal kırıklığıyla bitti

İspanyol hidayet hikâyesi hayal kırıklığıyla bitti

On yıl süren bir trolleme öyküsü… Bu defa kurbanlar, yeni Müslüman olmuş Batılılara duydukları aşk hiç bitmeyen Müslümanlar. Hidayete ermiş sanılan Anita Kaver’in takipçileri, on yıl sonra ortaya çıkan gerçeğe şimdi lanet ediyor!

Anita Kaver İspanya’da yaşayan, modern, hoş görünümlü bir genç kadındı. Babası Türk, annesi İspanyoldu. Sevimli hidayete erme macerasıyla, 10 yıl boyunca Twitter hesabından birçok kullanıcıyla iletişime geçti, aralarında ünlü gazeteci ve siyasilerin de olduğu birçok gerçek hesap sahibi tarafından takip edilip paylaşıldı. Tivitleri yüzlerce kez ritivitlendi ve yorumlandı.

Hesabından dertlerini, geçmişini ve anılarını takipçileriyle paylaştı, yorumlar yaptı, şahsi sohbetlere girdi, özel ilişkiler kurdu ve bir gün ortadan kayboldu.

Çünkü aslında Anita Kaver diye biri yoktu.

Bir başka hesap, Anita Kaver’in aslında sahte biri olduğunu anlatan bir başkası, Fatma rumuzunu kullanan @mskeripti, Anita Kaver hakkında, “Arkadaşlar, burada bir çoğunuz Anita ile muhabbet etmiştirsiniz (imla ve ifade hataları ona ait) bir defalık yazıyorum ve bir daha bu konuyu açmaycağım… öyle biri aslında yokmuş… istanbulda yaşayan aile baskısı yuzunden 10 yıl boyunca baskasının hayatını oynamaya karar veren bir… sahtekarmış…” diye başlayan uzun bir yorum yazdı, aldatmacaya ortak olduğu için özür diledi ve ardından o da hesabını kapattı.
https://arabateknik.com/twitterdaki-anita-kaver-olayinin-asli-cok-farkli-cikti-anita-kaver-kimdir/

@mserkipti’nin anlatısı, birçok Twitter kullanıcısında hesabın asıl sahibinin o olduğu kanaatini uyandırdı.

Anita Kaver neden bu kadar dikkat çekmişti?

Çünkü Anita, İspanya’da yeni Müslüman olmuş bir Avrupalı gibi davranıyordu. Yeni bir Müslüman olarak yaşadığı sorunları samimiyetle paylaşıyor, bazen de takipçilerinden yardım istiyordu.

Hattâ Anita’nın attığı bir tivit ve ona verilen cevaplar Onedio sitesinde de “Twitter’dan Anita Kaver ilk sabah namazı kıldığı sırada yaşadıklarını anlattı, takipçilerinden de birbirinden güzel paylaşımlar geldi. İşte o anılar… “ başlığıyla yer almıştı.https://oned.io/h/889829

Geriye kendisini aptal yerine konmuş hisseden takipçiler ve Batılı yeni bir Müslümana karşı duyulan aşırı ilginin altında yatan kompleks hakkında tartışmalar bırakarak ortadan kaybolan Anita’nın yokluğu, onun hakkında yanılmış olanlara hâlâ inanılır gelmiyor.


- Advertisment -