Siirt’te gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sırasında bir vatandaşın “Burası Kürdistan. Biz Kürdüz. Dilimiz Kürtçe. Biz inkar ediliyoruz” demesi hakkında Meclis’teki grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener şu ifadeleri kullandı:
“Siirt’te bir HDP çalışanı, ziyaret ettiğimiz esnafa gelip ‘Burası Kürdistan’ dedi. İçişleri Bakanı ve küçük ortak mensupları şoke olmuş bir biçimde feveran etmeye başladı. Nasıl olur da ‘Burası Kürdistan’ dermiş. Niye şaşırıyorsunuz, bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz? HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyorum. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır, diyoruz. Kürdistan söylemi kimin? Terör örgütünün. Dolayısıyla bu durumda bizim açımızdan şaşırtıcı bir şey yok.”
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.