Ana SayfaHaberlerEkonomiYeni Şafak, ekonomist Ash’in ironi yaptığını anlamadı: “Erdoğan tüm teorileri yeniden yazdı”

Yeni Şafak, ekonomist Ash’in ironi yaptığını anlamadı: “Erdoğan tüm teorileri yeniden yazdı”

Ekonomist Timothy Ash’in Keynes, Friedman, Hayek, Adam Smith gibi isimleri de sayarak “Zamanımızı ekonomi öğrenerek boşa harcadık. Erdoğan tüm teorileri yeniden yazdı” dediği paylaşımını Erdoğan’a övgü sanarak haberleştiren Yeni Şafak bir süre sonra haberini kaldırdı. Ash, ikinci paylaşımında “İngiliz alaycılığının Türkiye bağlamında çok iyi çalıştığından tam olarak emin değilim” dedi.

Dünyanın birçok farklı ülkesindeki ekonomik gelişmeleri takip eden ve yorumlayan ünlü ekonomist Timothy Ash sosyal medya hesabından, “Farkına vardım ki, Keynes, Friedman, Hayek, Solow, Samuelson, Adam Smith, Kornai, FED, Avrupa Merkez Bankası, ben ve tüm Batılı ekonomistler, hepimiz beyinsiziz. Zamanımızı ekonomi öğrenerek boşa harcadık. Erdoğan tüm teorileri yeniden yazdı” mesajını paylaştı.

Bu ironik paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın övüldüğünü sanan Yeni Şafak, Ash’in tweet’ini “İngiliz ekonomist Timothy Ash: Erdoğan tüm teorileri yeniden yazdı” başlığıyla haberleştirdi.

Gazete, haberi sosyal medya hesabından, Erdoğan ve Ash’in fotoğraflarının olduğu bir görselle ve “Tüm teorileri yeniden yazdı” başlığıyla duyurdu.

Yeni Şafak, gelen yorumlar üzerine haberi internet sitesinden de sosyal medya hesabından da kaldırdı.

https://www.yenisafak.com/dunya/ingiliz-ekonomist-timothy-ash-erdogan-tum-teorileri-yeniden-yazdi-3727226

Durumu fark eden Ash de bir süre sonra yaptığı ikinci paylaşımda “İngiliz alaycılığının Türkiye bağlamında çok iyi çalıştığından tam olarak emin değilim” diye yazdı.

Ash’in ironi yaptığını anlamayan bir diğer mecra ise Yeni Akit oldu. Yeni Akit ve Akit TV’nin internet sitelerinde de Ash’in paylaşımı övgü sanılarak haberleştirildi.
Akit TV’nin haberini sosyal medya hesabından alıntılayan Ash, “Ah canım… Biri söylediklerimi tamamen yanlış anlamış gibi görünüyor. Altını çizmek gerekirse, Türkiye’deki mevcut para politikası ayarlarının tamamen çılgın olduğunu düşünüyorum” mesajını paylaştı.

- Advertisment -