Ermenistan’ın Atina Büyükelçiliği, Yunanistan’ın Samos Adası’nda tutuklu bulunan dilbilimci Sevan Nişanyan’ın bugün serbest bırakılacağını duyurdu.
Büyükelçiliğin açıklamasına göre Nişanyan’ın 15 gün içinde Yunanistan’ı gönüllü olarak terk etmesi gerekiyor.

Ermenistan Atina Büyükelçiliği’nin Facebook sayfasından yayımladığı açıklama.
Nişanyan’ın eşi Ira Tzourou sosyal medya hesabından büyükelçiliğin açıklamasını, “Sevan Nişanyan dilerse Ermenistan’a gidebilir” notuyla paylaştı.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.