Ana SayfaHaberlerPutin uyuyan devi uyandırdı; Şansölye Scholz: “Havada uçaklara, denizde gemilere, iyi donatılmış...

Putin uyuyan devi uyandırdı; Şansölye Scholz: “Havada uçaklara, denizde gemilere, iyi donatılmış askerlere ihtiyacımız var”

Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası Almanya savunma bütçesini genişletiyor. Yeni uçaklar ve drone alımlarını da içeren 100 milyar Euro’luk özel savunma fonunu duyuran Almanya Başbakanı Scholz: “Putin, Ukrayna’ya saldırırken sadece bir ülkeyi dünya haritasından silmek istemiyor, Avrupa güvenlik yapısını da yok ediyor. Uçan uçaklara, yelken açan gemilere ve görevleri için en iyi şekilde donatılmış askerlere ihtiyacımız var. Ve Avrupa'daki büyüklüğümüze ve önemimize yakışır olmalı”

Scholz silahlı kuvvetler için 2022 bütçesinde 100 milyar Euro (112,7 milyar dolar) taahhüt etti ve savunmaya yönelik harcamaların gayri safi yurtiçi hasılanın %2’sine ulaşacağını vurguladı.

Almanya parlamentosunun Rusya’nın Ukrayna işgaliyle ilgili özel oturumunda konuşan Scholz, harcamaların Almanya ordusu için yatırım ve silahlanma projelerini içereceğini söyledi.

Açıklanan planda, yeni savaş uçakları ve SİHA’lar da yer alıyor. Scholz, Almanya’nın önceki politikasının tersine Ukrayna ordusuna silah sağlayacağını da vurguladı.

Almanya Başbakanı, “Havada uçaklara, denizde gemilere ve görevleri için en iyi şekilde donatılmış askerlere ihtiyacımız var. … Ve Avrupa’daki büyüklüğümüze ve önemimize yakışır olmalı” dedi.

Scholz, “Putin, Ukrayna’ya saldırırken sadece bir ülkeyi dünya haritasından silmek istemiyor, Avrupa güvenlik yapısını da yok ediyor. Özgürlüğümüzü ve demokrasimizi korumak için ülkemizin güvenliğine önemli ölçüde daha fazla yatırım yapmamız gerektiği açık” diye konuştu.

“Barışı savunmada yalnız değiliz” diyen Scholz, Almanya’nın NATO’nun doğu kanadına daha fazla kuvvet konuşlandıracağını da sözlerine ekledi.

- Advertisment -