Ana SayfaHaberler"İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girişlerine biz evet demeyiz"

“İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girişlerine biz evet demeyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Pazartesi günü Türkiye'ye geleceklermiş, kusura bakmasınlar yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmelerine biz evet demeyiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile ortak basın toplantısında konuştu.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İsveç ve Finlandiya dışişleri bakanlarının Türkiye’ye gelecek olmasıyla ilgili sorulan bir soruya cevap verirken şöyle dedi:

“Her iki ülkeyle ilgili de gerçi bu aralar dışişleri bakanları arasında bazı görüşmeler yapıldı. Fakat çok açık net bir şeyi söylemem lazım. Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık net tavrı söz konusu değil. Bu süreç içerisinde ‘Bu terör örgütlerine karşı biz karşıyız’ deseler bile, ki tam aksine teslim etmeleri gereken bazı teröristlerle ilgili teslim etmeyeceklerine dair açıklamaları var.

“İsveç terör örgütlerinin zaten kuluçka merkezi. Parlamentolarında teröristleri getirip, konuşturtuyorlar. Biz bunların neyine güvenceğiz?

“Pazartesi günü Türkiye’ye geleceklermiş, kusura bakmasınlar yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye’ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde bir güvenlik örgütü olan NATO’ya girmelerine biz evet demeyiz.”

- Advertisment -