Ana SayfaDış Haber2019’da Erdoğan’ın “Bedelini ağır ödeyeceksiniz” dediği JP Morgan’ın İstanbul’daki toplantısında Şimşek ve...

2019’da Erdoğan’ın “Bedelini ağır ödeyeceksiniz” dediği JP Morgan’ın İstanbul’daki toplantısında Şimşek ve Erkan sunum yaptı

Amerika merkezli yatırım şirketi JP Morgan'ın organizasyonuyla 50 yatırımcı İstanbul’da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ı izledi. 2019’da dövizdeki yükselişin süreceğini yazdığı raporu yüzünden Erdoğan miting meydanlarında JP Morgan’ı hedef almış, “Döviz yükselecek şöyle olacak böyle olacak bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz” demişti. BDDK da şirket hakkında soruşturma başlatmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, JP Morgan’ın İstanbul’da düzenlediği yatırımcı toplantısına katıldı.

Amerika merkezli yatırım bankası JP Morgan’ın organizasyonunda yaklaşık 50 yatırımcının katılımıyla yapılan toplantıda Şimşek ve Erkan birer sunum yaptı.

JP Morgan, 2019’da yerel seçimler öncesi dövizdeki artışın süreceğini söylediği raporu yüzünden iktidarın hedefi olmuştu.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Yenikapı’daki mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk lirasının döviz karşısında yaşadığı son değer kaybı ile ilgili “provokatif eylemlerde bulunanlar bedelini ağır öder” demişti:

“Dövizi tırmandırmaya çalışıyorlar. Bakın bugün Yenikapı’dan onlara sesleniyorum. Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, döviz yükselecek şöyle olacak böyle olacak bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin içerisine girenlere sesleniyorum. Hepinizin kimliğini biliyoruz, neler yaptığınızı biliyoruz.”

Erdoğan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun, ABD merkezli uluslararası yatırım bankası JP Morgan hakkında başlattığı soruşturmayı kastederek “BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz. Bu milleti sömüremeyeceksiniz” diye konuşmuş, hemen ardından BDDK, JP Morgan’ın 22 Mart tarihinde döviz piyasalarına ilişkin yayımladığı raporun kapsadığı “yanıltıcı içerik” ile banka müşterilerini yanıltıcı ve manipülatif şekilde döviz alımına yönlendirdiklerine dair şikayet aldıklarını ve JP Morgan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, “Burası Çok Önemli” adlı kitabında suçladıkları arasında JP Morgan da vardı. Albayrak, JP Morgan’ın bir rapor yayınladığından bahisle, “Yeni bir finansal saldırının işaret fişeğini yakmıştı” ifadelerini kullanmıştı.

- Advertisment -