Ana SayfaDış HaberABD, İsrail’i kara harekatı yapılmaması için “hafta sonuna kadar” ikna etti: ABD’nin...

ABD, İsrail’i kara harekatı yapılmaması için “hafta sonuna kadar” ikna etti: ABD’nin hava savunma sistemlerini kurması beklenecek

WSJ’nin ABD’li ve İsrailli yetkililere dayandırdığı habere göre, İsrail’in Gazze’ye kara harekatı için ABD’nin birliklerini korumak için bölgede konuşlandıracağı hava savunma sistemlerinin kurulması beklenecek. ABD’li yetkililer, Gazze’ye kara harekatının başlamaması için İsrail’i “bu hafta sonuna kadar” ikna etti. İsrail’in bir diğer göz önünde tuttuğu faktör ise Gazze’ye ulaştırılacak insani yardım ve Hamas’ın elindeki rehinelerle ilgili diplomatik girişimler.

The Wall Street Journal’ın (WSJ) ABD’li ve İsrailli yetkililere dayandırdığı haberine göre; İsrail, Gazze’ye kara harekatı için ABD’nin bölgedeki birliklerini korumak için hava savunma sistemleri kurmasını beklemeyi kabul etti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon); Irak, Suriye, Kuveyt, Ürdün, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndekiler de dahil olmak üzere bölgedeki tüm birliklerini füzelerden ve roketlerden korumak amacıyla, bölgede yaklaşık bir düzine hava savunma sistemi kurmaya hazırlanıyor.

ABD’li yetkililer, İsrail’i, hava savunma sistemlerinin bu hafta sonuna kadar konuşlandırılmasına kadar beklemeye ikna etti. İsrailli yetkililer, İsrail’in dikkate aldığı diğer bir faktörün de Gazze’deki sivillere insani yardım ulaştırılması ve Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması için yürütülen diplomatik görüşmeler olduğunu söyledi.

İsrailli yetkililer, İsrail’in dikkate aldığı diğer bir faktörün de Gazze’deki sivillere insani yardım ulaştırılması ve Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması için yürütülen diplomatik görüşmeler olduğunu söyledi. 

- Advertisment -