Ana SayfaDış HaberABD üniversitelerindeki Gazze protestolarında bugün: Protesto yapılan okulların sayısı 20’yi buldu, yüzlerce...

ABD üniversitelerindeki Gazze protestolarında bugün: Protesto yapılan okulların sayısı 20’yi buldu, yüzlerce gözaltı var

Columbia Üniversitesi’nde başlayan Gazze’ye destek protestoları büyümeye devam ediyor. Polisin orantısız şiddeti ve güç gösterisiyle karşılaşan öğrencilere, farklı okullardan destek ve dayanışma mesajları geliyor. Aralarında NYU, Yale, Harvard gibi okulların olduğu üniversitelere, Emerson, Brown, Northeastern da katıldı.

Emory Üniversitesi

Felsefe Bölüm Başkanı Noëlle McAfee’nin gözaltına alınmasıyla olayların daha da büyüdüğü Emory Üniversitesi’nde, polis göstericilere sert biçimde müdahale etti ve biber gazı sıktı. Gösterilerde şimdiye kadar 28 kişi gözaltına alındı. 

Brown Üniversitesi

Brown Üniversitesi, Gazze için çadır kuran 130 kadar öğrencinin, “okulun kampüste çadır kurulmasını meneden kurallarını” ihlal ettiğini açıkladı. Öğrenciler, tavır ve davranışlarına göre disiplin cezası alacak.

Emerson Üniversitesi

Polisin çadırları kaldırmak üzere müdahale ettiği Emerson Üniversitesi’nde, gösterilere katılan 100’den fazla kişi gözaltına alındı. Rektör Jay Bernhardt, bu gözaltıların ardından, “Protestolardaki sivil aktivizme saygı duyuyorum” dedi.

Columbia Üniversitesi

The New York Times’a göre fakülte senatosunun, Columbia Üniversitesi rektörü Minouche Shafik’i “okula polis sokup öğrenci dövülmesine yol açmak” gibi bazı kararları nedeniyle uyaran bir kararı oylaması bekleniyor.

Güney Kaliforniya Üniversitesi

Güney Kaliforniya Üniversitesi, önümüzdeki ay yapılacak mezuniyet törenini iptal etti, “yeni güvenlik önlemlerini” devreye sokacağını bildirdi. Kampüste yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı. 

George Washington Üniversitesi

George Washington Üniversitesi rektörü Ellen M. Granberg, kamp kurmanın, “alanın izinsiz kullanımı” olduğunu söyledi ve çadırları dağıtmak için Washington polisini okula davet etti. Hocalar, kampı korumak için insan zinciri oluşturdu. 

Ohio Eylaet Üniversitesi

Ohio Eyalet Üniversitesi’ndeki polis müdahalesi en çok dikkat çekenlerden. 

- Advertisment -