Ana SayfaDış HaberAlman kamu yayıncısı DW: “Almanya CHP’li belediyelere mali destek verebilir”

Alman kamu yayıncısı DW: “Almanya CHP’li belediyelere mali destek verebilir”

Almanya’nın resmi yayın kurumu Deutsche Welle Türkçe, Alman devletiyle yakın ilişkileri olan Bilim ve Politika Vakfı'nın (SWP) raporunu manşet yaptı. Türkiye’deki 31 Mart yerel seçimleri ile yaşanan değişimin mercek altına alındığı raporda, Almanya ile Türkiye ilişkilerinin CHP'li belediyeler ile yoğunlaştırılacak, derinleştirilecek iş birliği ile canlandırılabileceğine dikkat çekiliyor.

DW Türkçe’nin haberinden aktarıyoruz.

SWP bünyesindeki Uygulamalı Türkiye Araştırmaları Merkezi (CATS) Müdürü Dr. Hürcan Aslı Aksoy ile uzman Dr. Yaşar Aydın tarafından kaleme alınan raporda önce yerel seçim sonuçlarına ilişkin dikkat çekici gözlem ve değerlendirmelere yer veriliyor.

Raporda Ekrem İmamoğlu için  “İmamoğlu’nun zaferi hiç şüphesiz önümüzdeki yıllarda Erdoğan’ın en güçlü rakibi ve bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde umut vaat eden bir aday olarak konumunu sağlamlaştırdı” ifadeleri kullanılıyor.

SWP raporunda  “Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin canlandırılması artık öncelikle ekonomik bağlar ve belediyeler düzeyinde iş birliği yoluyla mümkün görünmektedir” deniyor ve Erdoğan’ın yerel seçimlerden önce seçmenlere “Oy yoksa hizmet yok” sözleriyle muhalefetin kazandığı belediyelere merkezi hükümetin destek sağlamayacağı mesajı hatırlatılarak şöyle deniyor:

“Bu yolla CHP yönetimindeki İstanbul belediyesinin iç borçlanmasını imkânsız hale getirmişti. Bu nedenle örneğin raylı ulaşım ağı daha fazla genişletilemedi. İşte bu noktada Almanya, raylı ulaşımın genişletilmesi ve dijitalleşme gibi altyapı ve iklim projeleri için belediyelere mali destek sağlayarak devreye girebilir.”

- Advertisment -