Ana SayfaDış HaberAmanpour ve CNN çalışanlarından CNN yönetimine Gazze tepkisi: “Değersiz, mahcup ve utanç...

Amanpour ve CNN çalışanlarından CNN yönetimine Gazze tepkisi: “Değersiz, mahcup ve utanç içinde hissediyoruz”

Christiane Amanpour ve bazı CNN çalışanlarının Londra’da CNN yöneticileriyle yaptığı Gazze haberleri toplantısının notları sızdı. Toplantıda Amanpour, CNN yöneticilerine Gazze haberlerinin CNN Kudüs bürosunun sansüründen geçmesine tepki gösterdi, editörler CNN’in savaş haberleri yüzünden kendilerini değersiz, mahcup ve utanç içinde hissettiklerini söyledi.

CNN’in ünlü ekran yüzü Christiane Amanpour’un da aralarında olduğu CNN çalışanları, İsrail’in Gazze’ye saldırılarının haberleştirilmesiyle ilgili CNN yöneticileriyle toplantı yaptı. Toplantının kayıtlarını Amerikan sitesi The Intercept yayınlandı.

CNN’in Londra Bürosu’nda 13 Şubat’ta yapılan ve bir saat süren toplantıda, çalışanlar sırayla CNN’in savaş haberlerinden dolayı kendilerini değersiz, mahcup ve utanç içinde hissettiklerini söyledi, CNN’deki ortamın Arap çalışanlar için düşmanca olduğundan şikayet etti. 

CNN Worldwide CEO’su ve CNN Genel Yayın Yönetmeni Mark Thompson, CNN ABD Genel Yayın Yönetmeni Virginia Moseley ve CNN Uluslararası Genel Müdürü Mike McCarthy, endişelerle ilgili güvenceler verdi, Gazze Şeridi’ne erişimim zorluğunu gerekçe olarak gösterdi. 

Çalışanların en büyük şikayeti, CNN’in uzun zamandır İsrail ve Filistin’le ilgili neredeyse tüm haberleri kanalın Kudüs bürosuna yönlendirmesi. 

The Intercept’in Ocak ayında bildirdiği üzere, yıllardır var olan ancak geçtiğimiz yaz genişletilerek SecondEyes olarak yeniden adlandırılan bu protokol, Gazze ile ilgili haberleri yavaşlatıyor ve savaşla ilgili haberleri İsrail’in askeri sansürünün gölgesi altında çalışan Kudüs’teki gazeteciler aracılığıyla filtreliyor.

Bu durumdan en çok şikayetçi olan isim Amanpour oldu. Amanpour toplantıda “Benden duydunuz, SecondEyes ile ilgili gerçek sıkıntımı duydunuz – değişen kopyalar, çifte standartlar ve geri kalan herşey, yani bunu duydunuz, tepkinizin ne olduğunu duydum ve umarım bir işe yarar” diyor. 

CNN, İsrail’in yiyecek almak için toplanan 100’den fazla aç insanı katletmesini “kaotik bir olay” olarak tanımlayınca tepki çekmişti. 

Şubat ayındaki toplantıda yarım düzine çalışan CNN’in savaş haberleriyle ilgili endişelerini açık yüreklilikle dile getirmişti.

- Advertisment -