Ana SayfaDış HaberBaltimore’daki Francis Scott Key Köprüsü’ne gemi çarpttı, köprü çöktü: En az 20...

Baltimore’daki Francis Scott Key Köprüsü’ne gemi çarpttı, köprü çöktü: En az 20 kişi aranıyor

ABD'nin Baltimore limanında, konteyner gemisi dört şeritli bir köprüye çarptı ve köprünün çökmesine, arabaların ve insanların nehre düşmesine neden oldu. Kurtarma ekipleri, biri "çok ciddi durumda" olmak üzere yaralı iki kişiyi çıkardı. Yaklaşık 2.5 km uzunluğundaki Francis Scott Key Köprüsü'nün suya çökmesinin ardından Patapsco Nehri'nde aramalar sürüyor.

Baltimore İtfaiye Teşkilatı sözcüsü Kevin Cartwright Reuters’a verdiği demeçte, “Çok sayıda araç ve muhtemelen bir traktör römorkunun yanında, 20 kadar kişi nehirde olabilir. Kurtarma operasyonu günlerce sürecek” dedi. Baltimore yetkilileri en az yedi aracın suya düştüğünü ancak kesin bir rakam veremediklerini söyledi. Yaşanan felaket, Minneapolis’teki I-35W köprüsünün Mississippi Nehri’ne çökerek 13 kişinin ölümüne yol açtığı 2007’den bu yana ABD’de yaşanan en büyük çaplı köprü çöküşü olabilir.

YouTube’da canlı yayınlanan bir videoda, geminin karanlıkta köprüye doğru ilerlediği görülüyor. Köprünün suya düşmesi ve geminin alev alması nedeniyle araçların farları kayda alınıyor. Maryland Valisi Wes Moore, acil durumla başa çıkmak için federal kaynakları hızla harekete geçirmek amacıyla olağanüstü hal ilan etti. FBI Baltimore Servisi, X’ten yaptığı açıklamada “personelinin olay yerinde” olduğunu söyledi. Baltimore Polis Komiseri Richard Worley düzenlediği basın toplantısında terörizm belirtisi olmadığını söyledi. Maryland Liman İdaresi’nden alınan verilere göre Baltimore, 2022’de 750.000’den fazla aracın nakliyatının yapıldığı, araba sevkiyatı açısından ABD’nin en yoğun limanı. Nakliye ve sigorta kaynakları, başka gemilerin hasar görüp görmediğinin veya limana gidiş-dönüş operasyonlarının durdurulup durdurulmadığının henüz belli olmadığını söyledi.

- Advertisment -