Anasayfa / Dış Haber / Barrack, Şara’yı Washington’a benzetti: “ABD’yi korkunç savaşlardan sonra kurmuştu”

Barrack, Şara’yı Washington’a benzetti: “ABD’yi korkunç savaşlardan sonra kurmuştu”

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack: “Suriye rejim değişikliğinde bir dahlimiz yok. Biz yaptırımları kaldırıp şans verdik. Yeni Suriye yönetiminin geçmişinden çoğu kişi hoşlanmıyor. Amerika'nın doğuşu da böyle olmuştu.George Washington, Bağımsızlık Bildirgesi’ni ilan edip başkan olmadan önce acımasız, korkunç savaşlar verdi."

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Lübnan’da yayın yapan televizyona konuştu, Suriye Cumhurbaşkanı Şara’yı George Washington’a benzetti.

“ABD’nin Suriye’deki rejim değişikliğiyle bir ilgisi yok. Trump’ın rejim değişikliği politikası yok. Bunun için Putin’e teşekkür edebilirsiniz, güçlerini çekti ve Esad’ın devrilmesini sağladı. Bundan kim yararlandı, tabii Şara.

-Çünkü çok hazırdı, iyi eğitilmişti.

“Biz yapmadık. Bizim sahada etkimiz yoktu. Türkiye, Suudi Arabistan, Katar, Irak, İsrail orada etkili olmaya çalışıyor.

Biz Suriye’ye bir şans vermek için yaptırımları kaldırdık. O yaptırımlar eski rejime karşı konmuştu.

Yeni Suriye yönetiminin geçmişinden çoğu kişi hoşlanmıyor. Amerika’nın doğuşu da böyle olmuştu.

George Washington, Bağımsızlık Bildirgesi’ni ilan edip başkan olmadan önce acımasız, korkunç savaşlar verdi.”

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın