Ana SayfaDış HaberBlinken, dünyadaki İsrail karşıtlığını Tiktok’a bağladı: “Başkan bu konuda adımlar atacak”

Blinken, dünyadaki İsrail karşıtlığını Tiktok’a bağladı: “Başkan bu konuda adımlar atacak”

Arizona’daki Sedona Forumu’nda konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail’in PR’da neden başarısız olduğuyla ilgili soruya cevap verirken Tiktok'u suçladı: “TikTok'taki yayınların ve diğer sosyal medya sitelerine göre Filistinlilerin bahsedilme sayısına bakarsanız, TikTok’taki Filistin destekçisi yayınlarının fazla olduğunu görürsünüz. Başkan bu konuda adım atacak.”

Eski Cumhuriyetçi senatör John McCain’ın anısına kurulan McCain Enstitüsü’nün Arizona’da düzenlediği Sedona Forumu’ndaki oturumda ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile eski başkan adayı Cumhuriyetçi senatörü Mitt Romney konuştu.

Romney,Blinken’a 7 Ekim’deki çatışmanın başlangıcından beri İsrail’in PR’da neden bu kadar kötü olduğunu” sordu.

Blinken, Gazze’de yaşanan acılardan bahsettikten sonra konuyu haber akışını insanların sosyal medyadan takip etmesine ve TikTok’a getirdi:

“Sosyal medyada nasıl gezindiğiniz, anlatımı domine ediyor. Bir sosyal medya ekosistemi, ortamında bağlam, tarih, gerçekler kayboluyor; duygular ve görüntülerin etkisi hâkim oluyor. Bunu hesaba katmamalıyız, ancak bunun da anlatı üzerinde çok zorlayıcı bir etkisi olduğunu düşünüyorum. TikTok’taki yayınların ve diğer sosyal medya sitelerine göre Filistinlilerin bahsedilme sayısına bakarsanız, TikTok’taki Filistin destekçisi yayınlarının fazla olduğunu görürsünüz. Başkan bu konuda adım atmaya fırsat bulacak.”

- Advertisment -