Ana SayfaDış HaberTrump’ın başkan yardımcısı adayı, 40 yaşındaki eski asker senatör oldu

Trump’ın başkan yardımcısı adayı, 40 yaşındaki eski asker senatör oldu

Trump’ın başkan yardımcısı adayı 40 yaşındaki Ohio Senatörü JD Vance oluyor. Vance, eski bir asker. Katolik. Ukrayna’ya askeri yardıma karşı, İsrail destekçisi. Geçmiş yıllarda Trump için “Amerika'nın Hitler'i Olabilir”, “Kültürel Eroin”, “G.. deliği” demişti.

Donald Trump’ın resmi adaylığının açıklanacağı Wisconsin’in Milwaukee şehrinde, dört gün sürecek Cumhuriyetçi Parti Kurultayı başladı.

Irak’ta savaşmış eski bir asker olan JD Vance’ın, siyaset bilimi ve felsefe lisansı ile Yale’den hukuk doktorası var. Ukrayna’ya askeri yardıma karşı çıkan Vance, İsrail destekçisi olarak tanınıyor. Vance, geçmiş yıllarda Trump’la ilgili “Amerika’nın Hitler’i olabilir”, “Kültürel eroin”, “G.. deliği” gibi ağır laflar söylemişti.

Kongrenin açılış dualarından birini Ortodoks Amerika Başpiskoposu Elpidophoros Lambriadis yaptı. 1967 Bakırköy doğumlu Lambriadis, Heybeliada Ruhban Okulu müdürlüğünden sonra 2019’da Fener Patriği Bartholomeos tarafından ABD’ye atanmıştı.

Suikast girişimi, Trump’ın konuşma metninde önemli değişiklikler yapmasına neden oldu. İlk konuşmasında Joe Biden’a yönelik sert eleştiriler yer alırken, Trump yeni konuşma metninde birlik ve beraberlik mesajlarına ağırlık verecek.

Cumartesi akşamı Washington Examiner’a uçakta verdiği bir röportajda Trump şunları söyledi:

“Bu, tüm ülkeyi ve hatta tüm dünyayı bir araya getirmek için bir şans. Suikast girişimi olmasaydı, bu en inanılmaz konuşmalardan biri olacaktı. Dürüst olmak gerekirse, şimdi tamamen farklı bir konuşma olacak… Bu gerçeği yeni yeni idrak ediyorum. Nadiren kalabalıktan uzaklaşırım. O anda bunu yapmamış olsaydım, bugün burada konuşuyor olmazdık, değil mi?”

- Advertisment -