Ana SayfaDış HaberErdoğan: "Biden'a İsveç konusunda parlamentomuzun dürüst bir yaklaşım içinde olduğunu söyledik"

Erdoğan: “Biden’a İsveç konusunda parlamentomuzun dürüst bir yaklaşım içinde olduğunu söyledik”

Erdoğan, cuma namazı çıkışı konuştu: "F16 ile ilgili gelişmeler konusunda Biden kendisinin olumlu bir bakış açısının olduğunu, bununla ilgili olarak kongreye bu noktada teklifini yapmaya hazır olduğunu söylüyor. Tek şeyleri özellikle İsveç konusundaki yaklaşımımız."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı konuştu. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’la telefon görüşmesiyle ilgili şunları söyledi:

“F16 ile ilgili gelişmeler konusunda Biden kendisinin olumlu bir bakış açısının olduğunu, bununla ilgili olarak kongreye bu noktada teklifini yapmaya hazır olduğunu söylüyor. Tek şeyleri özellikle İsveç konusundaki yaklaşımımız.

İsveç’le ilgili olarak da bizim parlamentomuzun vereceği kararı çok çok önemsediklerini söylediler. Biz de kendilerine İsveç konusunda bizim parlamentomuzun dürüst bir yaklaşım içerisinde olduğunu yeter ki terörle ilgili yaklaşımlarını İsveç kontrol altına alsın ve bunun dışında da bizler millet meclisimiz olarak şu anda komisyondan zaten geçti. Bunun ötesinde de dışişleri komisyonumuz kongreyle ilgili bu gelişmeleri yürütüyorlar.

Özellikle Gazze konusunu Biden ile etraflıca ele aldık. Ve Gazze’deki gelişmelerde 18 bini aşkın çocuk kadın yaşlı öldü. Okullar camiler bunun yanında kiliseler yıkıldı. Bunların ne denli insani olduğunu ve bu noktada Amerika’nın buraya müdahil olması gerekir dedik. Buna sizin müdahil olmamanız halinde tabii bir insanlık suçu var. Bizim de burada elimiz kolumuz bağlı duramayız. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bunları kendisiyle değerlendirdik.”

- Advertisment -