Ana SayfaDış HaberFinlandiya’nın müstakbel Başbakanı’nın 20 yıl önceki iddialı pozları

Finlandiya’nın müstakbel Başbakanı’nın 20 yıl önceki iddialı pozları

Finlandiya'da bir süre önce başbakanlık görevini bırakan ve Sosyal Demokrat Parti liderliğinden de ayrılan Sanna Marin'in yerine gelecek 41 yaşındaki Antti Lindtman’ın 20 yıl önceki fotoğrafları başını ağrıtıyor. Fotoğrafta bir grup erkekle çırılçıplak halde, yüzünde maske ve elinde silah olan müstakbel başbakanın arkadaşları da Nazi selamı veriyor.

Kamuoyuna sızan dans ve parti videoları sonrasında seçimlerden de beklediğini elde edemeyerek istifa kararı alan Finlandiya’nın başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti’nin lideri Sanna Marin’in istifa kararı sonrasında gözler yerine gelecek Antti Lindtman’da…

Lindtman, dört yıl önce de Marin’e karşı aday olmuş ve parti liderliğini kaybetmişti.

Marin’in partideki yerine gelmeye hazırlanan ve bu hafta resmen SDP’nin başına geçecek olan Lindtman’ın yaklaşık 20 yıl önce çekilen fotoğrafları  büyük tartışma başlattı.

Birkaç hafta önce sızdırılan fotoğraflar, Lindtman’ın parti içi seçimlerden zaferle ayrılmasından sonra yeniden paylaşılmaya başlandı.

Fotoğraflarda bir grup çıplak erkekle poz veren Lindtman’ın yanında duran bazıları Nazi selamı verirken görülüyor. Lisedeyken bir Noel partisinde çekildiği belirtilen fotoğraflarda Lindtman oyuncak bir tabanca da tutuyor.

Lindtman’ın bir kadınla uygunsuz fotoğrafı da ortaya çıktı.

41 yaşındaki Lindtman fotoğrafın gerçek olduğunu ve ödev olarak verilen bir film projesi için çekildiğini dile getirdi. Lindtman, “Bu fotoğrafın sinema kulübünün sitesinden kaldırılmasını istemiştim fakat tekrar birileri bu fotoğrafları sızdırmış. Bu fotoğraflar benim gençliğimden ve yaptıklarımdan çok da gurur duymuyorum” dedi.

Fin gazetesi Ilta-Sanomat’a konuşan Lindtman, “O fotoğraftaki çocuklar biraz aşırı poz vermişler ama ben hiçbir zaman Nazi destekçisi olmadım. O zaman da olmadım şimdi de değilim. Hatta neo-Nazilerin benim siyasetimi beğendiklerini de sanmıyorum” ifadesini kullandı.

Başbakan Sanna Marin’in dans videoları gündem olmuştu.

Nisan ayında yapılan seçimlerden zaferle ayrılamayan ve iktidarı kaybettikten sonra şu an Finlandiya’nın en büyük muhalefet partisi haline gelen SDP’nin sözcü seçimi de tartışma yarattı.

Partinin sözcüsü olarak seçilen Mikkel Nakkalajarvi’nin daha önce komşusunun kedisini öldürdüğü ortaya çıktı.

- Advertisment -