Ana SayfaDış HaberFransa’da 2. Samuel Paty vakası: 20 yaşındaki Çeçen genç öğretmeni bıçaklayarak...

Fransa’da 2. Samuel Paty vakası: 20 yaşındaki Çeçen genç öğretmeni bıçaklayarak öldürdü

Fransa'nın kuzeydoğusundaki Arras kasabasındaki bir okulda 20 yaşındaki Çeçen bir gencin bıçaklı saldırısı sonucu bir öğretmen öldü, iki kişi ağır yaralandı. Yaşananlar, 2020’de 18 yaşındaki bir Çeçen mültecinin tarih öğretmeni Samuel Paty’yi bıçaklayarak öldürmesini hatırlattı. Polis saldırgan Çeçen gencin “Allahu Ekber” diye bağırdığını açıkladı.

Fransa’nın kuzeydoğusunda Lille şehri yakınındaki 41.000 nüfuslu Arras kasabasında bu sabah 20 yaşındaki Çeçen asıllı bir genç, eskiden öğrencisi olduğu Gambetta Lisesi’nde bir öğretmeni bıçakla öldürdü, iki kişiyi ise ağır yaraladı.

Polis, saldırganın “Allahu Ekber” diye bağırdığını söyledi.

Sosyal medya hesabında saldırganın polis tarafından tutuklandığını yazan Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un olay yerine gideceğini açıkladı.

Yaşananlar, bundan neredeyse tam 3 sene önce yine Fransa’da gerçekleşen Samuel Paty cinayetini hatırlattı. 16 Ekim 2020’de tarih ve coğrafya öğretmeni Samuel Paty, Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine kasabasındaki okulunun yakınında 18 yaşında Çeçen mülteci Abdullah Anzorov tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Anzorov’un Paty’yle veya okulla hiçbir bağlantısı yoktu. Anzorov, Paty’nin yurttaşlık bilgisi dersinde ifade özgürlüğü işlerken öğrencilere Charlie Hebdo’nun İslam peygamberiyle alakalı karikatürlerini göstermesine kızan bir velinin sosyal medyada yayınladığı videoyu izledikten sonra Paty’yi öldürmek için Normandiya’da gitmişti.

- Advertisment -