Ana SayfaDış Haberİsrail’in sivil katliam günü: Şifa Hastanesi önündeki ambulans konvoyundan sonra bu sefer...

İsrail’in sivil katliam günü: Şifa Hastanesi önündeki ambulans konvoyundan sonra bu sefer de bir okulu vurdular

İsrail, Gazze'nin kuzeydeki Safatawi bölgesinde, yerinden edilmiş kişilerin barındığı Üsame bin Zeyd Okulu'nu bombaladı. Aralarında çocukların da olduğu 20'den fazla Filistinli hayatını kaybetti. İsrail, Gazze’de Şifa Hastanesi önünde ağır yaralıları taşıyan ambulans konvoyunu hedef almış, çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. Dünya Sağlık Örgütü Başkanı, Gazze'deki Şifa Hastanesi dışında meydana gelen patlamadan dolayı "tamamen şoke olduğunu" söyledi. İsrail ordusu "Bir Hamas terörist hücresi tarafından kullanılan bir ambulansın vurulduğunu” açıkladı. BM: "Filistinlilerin ölü sayısı 9.061'e ulaştı. Bu kurbanların %62'sini kadın ve çocuklar oluşturuyor."

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail Ordusu’nun, yerinden edilmiş Filistinlilerin Gazze’nin kuzeyindeki Safatawi bölgesinde sığındığı Üsame bin Zeyd Okulu’nu hedef alarak yeni bir katliam gerçekleştirdiğini duyurdu. Açıklanan ilk sayılara göre 20’den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Saldırıdan kısa bir süre sonra İsrail güçlerinin Gazze’nin merkezindeki Bureyc mülteci kampındaki bir evi hedef almasıyla ölü sayısı daha da arttı.

Hamas, İsrail’in son günlerde El-Şifa, El-Kudüs ve Endonezya hastanelerinde gerçekleştirdiği katliamlardan ABD’yi sorumlu tuttuklarını açıkladı.

İsrail, Şifa Hastanesi önünde da ağır yaralıları taşıyan bir ambulans konvoyunu da hedef aldı, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kudra geçtiğimiz saatlerde acilen Mısır’da tedavi görmesi gereken ağır yaralı kişilerin Refah sınır kapısına doğru kuzeyden güneye nakledileceğini duyurmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı, Gazze’deki Al Shifa hastanesinin dışında meydana geldiği bildirilen patlamadan dolayı “tamamen şoke olduğunu” söyledi.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Yineliyoruz: hastalar, sağlık çalışanları, tesisler ve ambulanslar her zaman korunmalıdır. Her zaman. Ateşkes ŞİMDİ” dedi.

İsrail ordusu da saldırıyı doğruladı ama  “bir Hamas terörist hücresi tarafından kullanılan bir ambulansı vurduklarını” açıkladı.

Cenevre’deki BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Gazze’deki ölü sayısının 9.061’e ulaştığını, bu kurbanların %62’sini kadın ve çocukların oluşturduğunu” açıkladı.

- Advertisment -