Ana SayfaDış HaberGazze’ye havadan bırakılan yardımın paraşütü açılmadı. Yardım paketi çatıya düştü, 5...

Gazze’ye havadan bırakılan yardımın paraşütü açılmadı. Yardım paketi çatıya düştü, 5 Filistinli hayatını kaybetti

ABD ve Ürdün’ün ortak operasyonuyla Gazze'ye uçaklarla havadan bırakılan insani yardım paketini taşıyan paraşüt açılmayınca süratle bir çatının üstüne düştü. 5 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı: "Ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. ABD hava yardımlarının sonucu değildi"

Kaza, cuma sabahı Gazze’nin en çok yıkıma uğramış bölgelerinden biri olan El Şati’deki sahil mülteci kampının yakınında, paraşütün düzgün şekilde açılmaması sonucu paketin bir grup erkek, genç ve çocuğun üzerine düşmesiyle meydana geldi. Acil servisin baş hemşiresi Muhammed el-Şeyh, yaralıların Gazze Şehri’ndeki el-Şifa hastanesine götürüldüğünü söyledi.

ABD’li bir savunma yetkilisi AFP’ye “Gazze’ye hava yardımları sırasında ölümlere ABD’nin neden olmadığını” söylerken Ürdünlü bir askeri kaynak, “Krallığın operasyona katılan dört uçağından hiçbiri ölüme neden olmadı.” dedi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Twitter’dan konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Havadan insani yardımlar sonucunda sivillerin öldürüldüğüne dair haberlerin farkındayız. Ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bazı haberlerin aksine bu, ABD hava yardımlarının sonucu değildi” 

ABD ve Ürdün, beş aydır süren savaşın ardından yüz binlerce insanın zor koşullarla karşı karşıya kaldığı Gazze’nin kuzeyine havadan yardım düzenliyor. Hamas yönetimindeki Gazze’deki hükümetin medya ofisi, cuma günü öldürülen beş kişiye atıfta bulunarak, hava yardımlarının “nafile” olduğunu ve “yardımlar için en iyi yol olmadığını” söylüyor. Birleşmiş Milletler, hava yardımlarının veya Amerika’nın ortaya attığı deniz yardım koridoru fikrinin karadan yapılan teslimatların yerini alamayacağını söyledi.  BM İsrail’e, daha çok kamyonun, daha fazla sınır kapısından Gazze’ye ulaşmasına izin vermesi çağrısında bulundu.

- Advertisment -