Ana SayfaDış HaberHamas’tan ilk 7 Ekim raporu: ‘Hatalar yapıldı ama gerekli bir adımdı’

Hamas’tan ilk 7 Ekim raporu: ‘Hatalar yapıldı ama gerekli bir adımdı’

Hamas, 7 Ekim saldırıları için "Bizim Anlatımız" başlıklı 16 sayfalık rapor yayınladı. Raporda Hamas, 7 Ekim'de "hatalar" olduğunu kabul ediyor ancak savaşçılarının yalnızca İsrail askerlerini ve silah taşıyan insanları hedef aldığını iddia ediyor. Örgüt İsrail işgaline karşı bu saldırının gerekli olduğunu gerekçeleriyle savunuyor.

Rapor örgütün saldırı ile ilgili ilk açıklaması olarak da kayda geçti.

Hamas açıklamasında dikkat çekici bölümlerden biri, saldırıda bazı hataların yapıldığının kabul edilmesi oldu. Örgüt bu hataların, İsrail güvenlik sisteminin hızlı şekilde yıkılması nedeniyle yaşandığını savundu:

“Eğer sivilleri hedef alma durumu varsa; tesadüfen ve işgal güçleriyle yaşanan çatışma sırasında meydana geldi. İsrail’in güvenlik ve askeri sisteminin hızla çökmesi ve Gazze’ye yakın bölgelerde yaşanan kaos nedeniyle saldırı sırasında bazı aksaklıklar yaşanmış olabilir. Çok sayıda İsrailli, kafa karışıklığı nedeniyle İsrail ordusu ve polisi tarafından öldürüldü.”

Raporda, “Filistin halkının kendi geleceğine karar verme ve iç işlerini düzenleme kapasitesine sahip olduğunu vurguluyoruz” denilerek, “dünyada hiçbir partinin” onlar adına karar verme hakkına sahip olmadığı ifade edildi.

Raporda ayrıca, İsrail’in “işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’teki Filistin topraklarını Yahudileştirme ve Yahudileştirme” kampanyasına ve 2000’den bu yıla kadar binlerce Filistinli sivilin öldürülmesine değinilerek, saldırıya yol açan nedenler de sıralandı.

- Advertisment -