Ana SayfaDış HaberHarvard mezuniyet töreninde konuşan öğrenci metnin dışına çıktı: Harvard, bizi duyuyor...

Harvard mezuniyet töreninde konuşan öğrenci metnin dışına çıktı: Harvard, bizi duyuyor musun?

Harvard Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde öğrenciler adına konuşma yapmak için seçilen Shruthi Kumar, “Bilmemenin Gücü” adlı dağıtılan konuşma metinin dışına çıktı ve Gazze protestoları yüzünden ceza alan, mezuniyetleri engellenen arkadaşlarını andı, öğrencilerin tezahüratları arasında üniversite yönetimini sert sözlerle eleştirdi: “Harvard, bizi duyuyor musun?”

Harvard Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde öğrenciler adına konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Shruthi Kumar adlı öğrenci metni dağıtılan “Bilmemenin Gücü” başlıklı konuşması yerine Harvard’ın protestocu öğrencilere verdiği cezaları ve genel sansür uygulamalarını eleştiren bir konuşma yaptı.

Sahneye çıkarak söz alan Kumar, “Bugün burada, mezuniyet törenine katılamayan 2024 mezunlarından 13 öğrenciyi anmak zorundayım,” diyerek sözlerine başladı. 

Kumar’ın konuşması sırasında salondaki öğrencilerden destek alkışları aldı:

“İfade özgürlüğüne ve kampüste sivil itaatsizlik hakkına yönelik bu hoşgörüsüzlükten derin bir hayal kırıklığı duyuyorum. Öğrenciler konuştu. Fakülte konuştu. Harvard, bizi duyuyor musun?”

- Advertisment -