Ana SayfaDış HaberHollanda’da silahlı saldırı: biri çocuk üç kişi hayatını kaybetti

Hollanda’da silahlı saldırı: biri çocuk üç kişi hayatını kaybetti

Hollanda'da bir tıp fakültesi öğrencisinin düzenlediği iki ayrı silahlı saldırıda 14 yaşındaki bir kız çocuğu da dahil olmak üzere üç kişi hayatını kaybetti. Saldırgan, ateş açtığı hastanenin yakınlarında tutuklandı. Saldırının sebebi hala bilinmiyor.

Rotterdam’da, 14 yaşındaki bir kız çocuğu ve 46 yaşındaki annesi, öğrenci olduğu belirtilen bir şahıs tarafından yaşadıkları apartman dairesinde saldırıya uğradı. Anne, olay yerinde hayatını kaybetti.

Ailenin yaşadığı apartman dairesinden sonra yakınlardaki tıp merkezine ateş eden 32 yaşındaki saldırgan, olayın ardından yakalandı. Polis, saldırganın her iki mekanda da yangın çıkardığını söylüyor.

Rotterdam emniyet müdürü Fred Westerbeke, düzenlediği basın toplantısında 14 yaşındaki kızın da aldığı yaralar nedeniyle kurtarılamayarak hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırgan, ailenin evini ateşe verdikten sonra Rotterdam Tıp Merkezi Üniversite Hastanesi’ne giderek burada bir sınıfa girdi ve 46 yaşındaki bir öğretmeni vurarak öldürdü. Saldırgan daha sonra hastane yakınlarında gözaltına alındı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, silahlı saldırılardan duyduğu “büyük dehşeti” dile getirirken, Kral Willem-Alexander ve Kraliçe Maxima, mağdurların yakınlarının “acılarını paylaştığını” açıkladı.

Polis, saldırganın aynı tıp üniversitesinde öğrenci olduğunu tespit etti.

Rotterdam başsavcısı Hugo Hillenaar gazetecilere silahlı saldırganın nedeninin henüz belirlenmediğini söyleyerek olayın muhtemelen “hedefli bir saldırı” olduğunu ekledi.

Hillenaar, saldırganın öldürdüğü aileyle aynı apartmanda yaşadığını söyledi.

Emniyetten yapılan açıklamada, saldırganın 2021 yılında hayvanlara şiddet uyguladığı gerekçesiyle tutuklandığı ifade ediliyor.

Suç oranları düşük seyreden Hollanda’da son zamanlarda silahlı saldırılarda bir artış görülüyor. Bu artış çoğunlukla rakip uyuşturucu çetelerinin çatışmalarına dayandırılıyor.

- Advertisment -