Ana SayfaDış Haberİngiltere’de yerel seçimler: İşçi Partisi, iktidardaki Muhafazakar Parti’ye fark attı, kritik şehirlerde...

İngiltere’de yerel seçimler: İşçi Partisi, iktidardaki Muhafazakar Parti’ye fark attı, kritik şehirlerde kazandı

İngiltere, dört yıllığına belediye başkanlarını, belediye meclisi üyelerini ve polis komiserlerini seçmek için perşembe günü sandık başına gitti.

Bugün açıklanmaya başlayan sonuçlarda İşçi Partisi’in açık farkla önde olduğu görülüyor.

Başbakan Rishi Sunak’ın partisi, Blackpool kentinde yapılan ara seçimde yüzde 26’lık bir oy kaybı yaşadı, İşçi Partisi kazandı.

İlk sonuçlar, İşçi Partisi’nin belediye meclis koltuklarında önde olduğunu gösteriyor, ancak tüm dikkatler Londra belediye başkanının kim olacağında. 

Bu sonucun da cumartesi günü açıklanması bekleniyor.

Başkentin İşçi Partili belediye başkan adayı  Sadiq Khan’ın üçüncü dönemi rekor bir şekilde kolayca kazanması bekleniyor.

“Ayrıştırmanızdan bıktık , değişim istiyoruz”

İşçi Partisi Lideri Keir Starmer, partisinin Blackpool’daki zaferi hakkında konuştu, Başbakan Rishi Sunak’a erken seçim çağrısı yaptı:

“Blackpool South’te kazanmak bugünün en önemli sonucudur. Bu, seçmenlerin Rishi Sunak’ın partisine doğrudan bir mesaj gönderme şansı bulduğu tek yarışmadır,  bu mesaj değişim için ezici bir oy olarak ortaya çıktı. Bu, başbakana doğrudan bir mesajdı, yani: Yol açalım, genel seçim yapalım, şimdi ülkemizin ilerlemesine izin verelim” deniliyor.

İşçi Partisi başkan yardımcısı Angela Rayner, Starmer’ın konuştuğu esnada mikrafonu elinden alarak “Doğrudan başbakana bir mesaj gönderildi… düşüşünüzden, kaosunuzdan ve bölünmenizden bıktık, artık değişim istiyoruz” dedi.

- Advertisment -