Ana SayfaDış Haberİsrail Cuma gününden önce Gazze'deki esirlerin serbest bırakılmayacağını açıkladı

İsrail Cuma gününden önce Gazze’deki esirlerin serbest bırakılmayacağını açıkladı

İsrailli bir yetkili, Katar'ın arabuluculuğunda varılan ateşkes anlaşması çerçevesinde Gazze'deki hiçbir esirin Cuma gününden önce serbest bırakılmayacağını söyledi. İsrailli esirlerin aileleri ateşkesin gecikmesi nedeniyle hükümeti suçluyor. Hamas ve İsrail dört günlük ateşkes karşılığında 50 İsrailli esirin serbest bırakılması ve İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin salıverilmesi konusunda anlaşmıştı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson ABD medyasına yaptığı açıklamada ABD’nin “uygulamanın Cuma sabahı başlayacağından umutlu olduğunu” söyledi.

Daha önce de İsrailli bir ulusal güvenlik danışmanı Cuma gününden önce hiçbir esirin serbest bırakılmayacağını söylemişti.

İsrailli tutsaklar ile gözaltındaki Filistinli kadın ve çocukların serbest bırakılmasında yaşanan gecikme aileler arasında hayal kırıklığına neden oluyor.

BM Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson, Washington DC’nin esirlerin serbest bırakılmasının Cuma gününe kadar başlayacağı konusunda “umutlu” olduğunu söyledi.

ABD Merkez Komutanlığı, USS Thomas Hudner savaş gemisinin Kızıldeniz’de devriye gezerken birkaç “tek yönlü saldırı insansız hava aracı” düşürdüğünü açıkladı.

İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği saldırıda aralarında Lübnanlı bir parlamenterin oğlunun da bulunduğu beş Hizbullah üyesi öldürüldü.

İsrail güçleri beklenen ateşkes öncesinde bombardımanlarını artırırken Gazze’de ölüm ve yaralanmalar rapor edildi.

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria’da çeşitli baskınlar düzenlerken Balata mülteci kampında en az bir kişinin öldüğü bildirildi.

- Advertisment -