Ana SayfaDış Haberİsrail-Filistin savaşında 1992’den beri dünyada yaşanan çatışmalarda ölen en yüksek gazeteci sayısına...

İsrail-Filistin savaşında 1992’den beri dünyada yaşanan çatışmalarda ölen en yüksek gazeteci sayısına ulaşıldı:31

İsrail-Filistin çatışmalarda öldürülen gazetecilerin sayısı 31’e çıktı. CPJ’ye göre İsrail hava saldırılarında en az 26 Filistinli ve bir Lübnanlı gazetecinin öldürüldüğünü bildirdi. Filistinlilerin saldırılarında ise en az dört İsrailli gazeteci hayatını kaybetti. Bu Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ) dünyadaki çatışmalarda hayatını kaybeden gazetecilerin ölümlerini takip etmeye başladığı 1992 yılından bu yana ulaştığı en yüksek sayı.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Filistin ve İsrail arasındaki savaşta en az 31 gazetecinin ve medya çalışanının öldürüldüğünü açıkladı. Bu, CPJ’nin dünyadaki çatışmalarda ölen gazetecileri raporlamaya başladığı 1992’den beri görülen en yüksek sayı.

CPJ, İsrail hava saldırılarında en az 26 Filistinli ve bir Lübnanlı gazetecinin öldürüldüğünü bildirdi. Filistinlilerin saldırılarında ise en az dört İsrailli gazeteci hayatını kaybetti.

Raporda sekiz gazetecinin yaralandığını, dokuz gazetecinin ise kayıp olduğu veya gözaltına alındığı bildirildi.

CPJ’in Orta Doğu ve Kuzey Afrika koordinatörü Şerif Mansur, yaptığı açıklamada, “CPJ, gazetecilerin kriz zamanlarında önemli işler yapan siviller olduğunu ve çatışmaların taraflarınca hedef alınmamaları gerektiğini vurguluyor” ifadesini kullandı.

İsrail Ordusu, geçen hafta Reuters ve Agence France Press haber ajanslarına gazetecilerinin güvenliğini garanti edemeyeceğini bildirmişti.

- Advertisment -