Ana SayfaDış Haberİsrail güvenli bölgeyi de vurdu. Gazze’de benzin “tükenme noktasına” geldi. BM Genel...

İsrail güvenli bölgeyi de vurdu. Gazze’de benzin “tükenme noktasına” geldi. BM Genel Sekreteri: “Devasa boyutlarda bir trajedi yaşanıyor”

İsrail, güvenli bölge ilan ettiği Gazze’nin güneyindeki Refah, Han Yunus mülteci kamplarını vurdu. Onlarca ölü var. Toplam ölü sayısı 10.328’e yükseldi. Birleşmiş Milletler, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye hayat kurtarıcı hiçbir yakıtın girmesine izin verilmediğini, temel hizmetlerin bir bir kapandığını, tükenme noktasına ulaştığını açıkladı. BM Genel Sekreteri Guterres, “Devasa boyutlarda bir trajedi yaşanıyor.”

İsrail’in Gazze’nin Han Yunus, Refah ve Deyr el-Belah kentlerinde gece boyunca düzenlediği hava saldırılarında onlarca kişinin öldüğü bildirildi. Bu şehirler Gazze Şeridi’nin güney kesiminde yer alıyor ve İsrail ordusu tarafından sivillere taşınmaları tavsiye ediliyor.

Kuzeydeki Gazze Şehri’nde DE bir gazeteci ve ailesinden 42 kişi İsrail hava saldırısı sonucu öldürüldü.

Birleşmiş Milletler, 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye hayat kurtarıcı hiçbir yakıtın girmesine izin verilmediğini, Gazze’nin sağlık, temizlik, su ve gıda hizmetlerinin ihtiyaç duyulan yakıt ithalatı olmadan “bitme noktasına” yaklaştığını söyledi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) sözcüsü Jens Laerke, şu ana kadar kuşatma altındaki bölgeye ulaşan 569 yardım kamyonundan hiçbirinin yakıt taşımadığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Christian Lindmeier ise yakıt tedarikine atıfta bulunarak, “Giderek daha fazla tesis kapanıyor ve giderek daha fazla hayat kurtarıcı araç kapanıyor” diye konuştu.

Geçen hafta BM yardım şefi Martin Griffiths Gazze Şeridi’ne yakıt girişine izin verilmesine ilişkin görüşmelerde “bazı ilerlemeler” kaydedildiğini söylemişti. Ancak bu görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığı görülüyor.

BM Genel Sekreteri Guterres, savaşın başlamasından bu yana bir ay geçmesine rağmen “devasa boyutlarda bir trajedi” yaşandığını söyledi.

Gazze’de 4.100’den fazlası çocuk olmak üzere 10.000’den fazla kişi öldürüldü.

- Advertisment -