Ana SayfaDış Haberİsrail helikopterinden yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine ateş açıldı: Onlarca ölü var

İsrail helikopterinden yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine ateş açıldı: Onlarca ölü var

Perşembe akşamı Gazze'nin kuzeyinde yardım bekleyen Filistinlilere İsrail helikopterlerinin açtığı ateş sonucu onlarca Filistinli öldü. Savaşın başlamasından bu yana aralarında beyin felci geçirmiş 10 yaşında bir çocuğun da bulunduğu en az 25 kişi yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybetti.

Al Jazeera Arapça’dan bir gazeteci yaklaşık elli Filistinlinin öldürüldüğünü bildirdi.

Bazı haber kaynakları da onlarca kişinin yaralandığını bildirdi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze’nin kuzeyindeki El Şifa Hastanesi’ne 11 ceset ve 100 yaralının ulaştığını açıkladı. Bakanlık daha fazla cesedin çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bakanlık, Gazze’deki hastanelere ulaşan kişilerin “yaralanmalarının ciddiyeti” nedeniyle ölü sayısının artmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Quds News Network’e göre saldırı, bir İsrail helikopterinin Gazze Şehri’ndeki Kuveyt kavşağında yardım bekleyen binlerce Filistinliden oluşan kalabalığa ateş açması sonucu gerçekleşti.

Geçtiğimiz ayın sonlarında İsrail güçleri Gazze Şehri’ndeki al-Rasheed Caddesi’nde toplanan ve yardım dağıtılmasını bekleyen Filistinli kalabalığa ateş açmıştı.

Halkın un sevkiyatını beklemesi nedeniyle “Un Katliamı” olarak adlandırılan olayda 100’den fazla Filistinli hayatını kaybetmiş ve olay yardım grupları, BM ve çeşitli ülkeler tarafından geniş çapta kınanmıştı.

Çatışmalar aynı zamanda Gazze’nin kuzeyinin İsrail güçleri tarafından insani yardımdan mahrum bırakılmaya devam edildiği bir dönemde meydana geldi. ABD, Fransa, Ürdün ve diğer ülkeler bölgeye havadan yardım ulaştırma misyonlarına katıldılar.

Ancak Filistinliler bu çabaları, İsrail’in Gazze’ye geçiş kapılarını açması halinde girebilecek yardımın sadece bir kısmını sağlamakla eleştiriyor.

Savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze’de 31,000’den fazla Filistinli öldürüldü, 70,000’i ise yaralandı. BM Cumartesi günü yaptığı açıklamada Gazze’nin yüzde 80’inin artık yaşanamaz hale geldiğini, açlık oranının ise yüzde 100 olduğunu duyurdu.

Savaşın başlamasından bu yana aralarında beyin felci geçirmiş 10 yaşında bir çocuğun da bulunduğu en az 25 kişi yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybetti.

- Advertisment -