Ana SayfaDış Haberİsrail kabinesi hem Refah operasyonuna hem Kahire müzakerelerine devam dedi

İsrail kabinesi hem Refah operasyonuna hem Kahire müzakerelerine devam dedi

İsrail Kabinesi, Biden’ın uyarılarına rağmen Refah’a operasyonlarını “ölçülü bir şekilde” arttırma kararı aldı. Kabine aynı zamanda Kahire’deki müzakerelere de devam dedi. İsrail’in aşırı milliyetçi Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, müzakerelere devam kararına karşı oy kullandı.

Axios’a konuşan üç kaynak, İsrail güvenlik kabinesinde yapılan oylamada İsrail ordusunun Refah’taki operasyonlarının “ölçülü bir şekilde genişletilmesini” onaylarken, müzakerecilerine bir rehine anlaşmasına varma çabalarını sürdürmeleri talimatını verdiğini söyledi. 

Kaynaklar, onaylanan operasyon genişletmesinin ABD tarafından Biden’ın kırmızı çizgisini geçmek olarak yorumlanabilecek eylemleri içerdiğini, ama İsrail’in, Refah’ı Hamas’ın son bir “umudu” olarak düşündüğünü iddia ediyor.

Kabinenin ayrıca İsrail müzakere heyetine yeni bir rehine ve ateşkes anlaşması için dolaylı müzakereleri devam etme talimatı verdiğini söyledi.

Kaynaklar, aşırı milliyetçi Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in müzakerelere devam etme kararına karşı oy kullandığını söyledi. İkili, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun müzakereleri askıya alması ve Refah’ı işgal etmesi için karşı oy kullandı.

- Advertisment -