Ana SayfaDış Haberİsrail karadan yardıma izin vermedi: Amerikan uçakları açlıkla mücadele eden Gazze’ye havadan...

İsrail karadan yardıma izin vermedi: Amerikan uçakları açlıkla mücadele eden Gazze’ye havadan yardım paketleri attı

ABD Merkez Komutanlığı, Ürdün ile birlikte yürütülen bir operasyonla uçakların 38.000 öğün yemeği Gazze kıyı şeridi boyunca havadan bıraktığını açıkladı. İsrail’in bir çadıra düzenlediği saldırıda en az 11 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

ABD, Ürdün’le koordinasyon içinde Gazze’ye havadan 38.000 öğün yemek gönderdiğini doğruladı, ancak uzmanlar bu yardımın İsrail’in kara geçişleri yoluyla bölgeye gıda transferine getirdiği kısıtlamaları telafi etmediğini söylüyor.

Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Refah kentindeki bir hastanenin girişinin yanında yerinden edilmiş kişilerin barındığı bir çadıra düzenlediği hava saldırısında en az 11 kişinin öldüğünü ve 50 kişinin yaralandığını açıkladı.

dış mekan, gökyüzü, bulut, bina içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

ABD Merkez Komutanlığı, Biden’ın ABD’nin kuşatma altındaki Gazze’ye daha fazla yardım ulaştırmak için “her yolu deneyeceğini” söylemesinden bir gün sonra ABD ve Ürdün’ün Gazze’ye havadan insani yardım attığını duyurdu.

CENTCOM’dan yapılan açıklamaya göre, ABD Hava Kuvvetleri ve Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin ortak operasyonunda ABD C-130 uçakları Gazze kıyı şeridine 38.000 öğün yemek bıraktılar. 

ABD’li bir yetkili üç uçağın her birinden 22’şer adet olmak üzere toplam 66 paket atıldığını söyledi. Paketlerin içinde su ya da tıbbi malzeme bulunmuyor. 

- Advertisment -