Ana SayfaDış Haberİsrail sitesinin iddiası: Sınır dışı edilmedi, Şin Bet -MİT diyaloğuyla İsrail’e döndü

İsrail sitesinin iddiası: Sınır dışı edilmedi, Şin Bet -MİT diyaloğuyla İsrail’e döndü

Attığı golden sonra bileğine yazdığu “7 Ekim – 100 gün” yazısını göstermesi krize neden olan Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel’in sınır dışı edildiği yazılmıştı. Ynetnews’in haberine göre gözaltına alınan Jehezkel, İsrail Gizli Servisi Şin Bet direktörü Ronen Bar ile MİT Başkanı İbrahim Kalın arasındaki telefon trafiğiyle İsrail’e döndü.

Pazar günü Süper Lig’de oynanan Trabzonspor maçında attığı golden sonra elindeki bandaja yazdığı “7 Ekim – 100 Gün” yazısını ve Davud işaretini gösteren Anyalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel dün akşam özel bir uçakla ülkesine döndü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu gelişmeyi sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşım ile duyurdu:

“Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Saat 17.15 itibarıyla ülkemizden ayrılmıştır. Bir kez daha belirtmek isterim ki; Türkiye her zaman tüm mazlumların ve Filistin halkının yanındadır.”

Sagiv Jehezkel, maçtan sonra gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Jehezkel hakkında sınır dışı kararı verildiği ile ilgili TRT Spor’da verilen haber daha sonra silinmişti.

İsrail’de yayın yapan Ynetnews gazetesine göre Sagiv Jehezkel’in ülkesine dönüşü, İsrail Gizli Servisi Şin Bet’in direktörü Ronen Bar ile MİT Başkanı İbrahim Kalın arasındaki bir dizi görüşmenin ardından gerçekleşti.

Haberde İbrahim Kalın’dan “ılımlı olarak bilinen ve iki ülke arasındaki önceki uzlaşma çabalarında derinden yer alan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı” olarak bahsedildi.

Ynetnews’te yer alan haberde İsrailli yetkililerin Türkiye’nin bu konuyu daha fazla sürdürmenin sonuçsuz kalacağını anladığını ve bu nedenle oyuncunun ülkesine dönüşüne izin verildiğini düşündükleri bilgisine yer verildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise, “Futbolcu Sagiv Jehezkel, diplomatik çabalar sonucunda gözaltından serbest bırakıldı. Bakanlık, Jehezkel’in serbest bırakılması için son 24 saat içinde Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın yönlendirmesiyle ilgili Türk makamlarıyla temasa geçti” denildi.

https://www-ynetnews-com.translate.goog/culture/article/s1gollmf6?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=tr&_x_tr_pto=wapp

- Advertisment -