Ana SayfaDış Haberİsrailli bakan: “Gazze’ye nükleer bomba atmak da bir seçenek. Filistinliler çöle ya...

İsrailli bakan: “Gazze’ye nükleer bomba atmak da bir seçenek. Filistinliler çöle ya da İrlanda’ya gitmeli, Nazilere insani yardım veremeyiz”

Netanyahu’nun kabinesindeki aşırı sağcı bakan Amichai Eliyahu, bir radyoya konuştu, Gazze'ye atom bombası atılıp atılmayacağı sorusuna "bu olasılıklardan biri" yanıtını verdi: “Nazilere insani yardım vermeyiz. Gazze'de şiddete karışmamış siviller diye bir şey yok. Filistinliler İrlanda'ya ya da çöllere gidebilirler, Gazze'deki canavarlar kendi başlarına bir çözüm bulmalılar. Gazze şeridinin var olmaya hakkı yok, Filistin ya da Hamas bayrağı sallayan hiç kimsenin yeryüzünde yaşamaya devam etmemesi gerekiyor”. Netanyahu, bakanı tekzip eden açıklama yaptı.

İsrail koalisyon hükümetindeki aşırı sağcı  Otzma Yehudit Partisi’nden Kudüs İşleri ve Mirası Bakanı Amichai Eliyahu, Kol Berama Radyosu’na verdiği mülakatta Gazze’ye atom bombası atılıp atılmayacağı sorusuna “bu olasılıklardan biri” yanıtını verdi.

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir’in aşırı sağcı partisinden olan Eliyahu,

röportaj sırasında Gazze’ye herhangi bir insani yardımın girmesine karşı olduğunu da dile getirerek “Nazilere insani yardım vermeyiz” dedi ve “Gazze’de şiddete karışmamış siviller diye bir şey yok” diye konuştu.

İsrail bakan “Filistinli nüfusun kaderi ne olacak sorusuna ise “İrlanda’ya ya da çöllere gidebilirler, Gazze’deki canavarlar kendi başlarına bir çözüm bulmalılar. Gazze şeridinin var olmaya hakkı yok,  Filistin ya da Hamas bayrağı sallayan hiç kimsenin yeryüzünde yaşamaya devam etmemesi gerekiyor” dedi.

Kabinesindeki bakanı sözleri üzerine Başbakan Benjamin Netanyahu, açıklama yaptı:

“Bakan Amihai Eliyahu’nun açıklamaları gerçeklere dayanmamaktadır. İsrail ve IDF masumlara zarar vermemek için uluslararası hukukun en yüksek standartlarına uygun olarak hareket etmektedir. Zafere ulaşana kadar da bunu yapmaya devam edeceğiz.”

- Advertisment -