Ana SayfaDış Haberİtalya’daki Mısır Müzesi’nin müdürü Araplara indirim yaptığı için ırkçılıkla suçlanıyor

İtalya’daki Mısır Müzesi’nin müdürü Araplara indirim yaptığı için ırkçılıkla suçlanıyor

İtalya'da "Mısır Müzesi" müdürünün, ana dili Arapça olan ziyaretçilere bilet indirimi yaptığı için İtalyanlara yönelik ırkçılık yaptığı suçlamasıyla görevden alınması isteniyor.

İtalya’da iktidar koalisyonunda yer alan Lega partisinin genel başkan yardımcısı Andrea Crippa, Torino’daki Mısır Müzesi’nin müdürü Christian Greco’nun müzeyi “ideolojik ve ırkçı bir şekilde” yönettiğini iddia etti.

Bu tartışmanın kökeni, Greco’nun “farklı kültürleri tanıma” ve diyaloğu teşvik etme amacıyla ana dili Arapça olan ziyaretçilere bilet indirimi yaptığı 2018 yılına dayanıyor.

Ancak bu karar, Başbakan Giorgia Meloni’nin başında olduğu İtalya’nın Kardeşleri partisi de dahil olmak üzere aşırı sağ grupların tepkisine yol açtı.

İtalya’nın Kardeşleri’nden belediye meclis üyesi Maurizio Marrone, müze müdürlüğü için “daha nitelikli kişilere” ihtiyaç duyulduğunu öne sürerek Greco’nun görev süresi dolduktan sonra yeniden bu göreve atanmamasını teklif etti.

Greco’nun müdürlüğü süresince müzedeki bilet satışlarında önemli bir artış yaşandı. 2022 yılında müzeyi 900.000’den fazla kişi ziyaret etti. Bu rakam, pandemi öncesi ziyaretçi sayılarına göre %6,3’lük bir artış olduğunu gösteriyor.

Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano ise bu tartışmalara henüz yanıt vermedi.

- Advertisment -