Ana SayfaDış Haberİtalyan boksör pişman: "Olimpiyat hayallerim sona erdiği için sinirlenmiştim. Görsem ona sarılırdım"

İtalyan boksör pişman: “Olimpiyat hayallerim sona erdiği için sinirlenmiştim. Görsem ona sarılırdım”

İtalyan boksör Angela Carini, Paris Olimpiyatları'nda Cezayirli rakibi Imane Khelif'e karşı 46. saniyede yüzüne aldığı darbeyle maçı terk ederek Khelif’in cinsiyetiyle ilgili tartışmaları tetiklemişti. Carini pişman: "Olimpiyat hayallerim sona erdiği için sinirlenmiştim. Khelif'e karşı hiçbir kişisel husumetim yok"

İtalyan boksör Angela Carini, üç yıl önce Tokyo Oyunları’na katıldıktan kısa bir süre sonra vefat eden babasını ve koçunu onurlandırmak amacıyla madalya hedefleyerek Paris Olimpiyatları’na geldi.

Ancak Carini’nin Paris’teki performansı, perşembe günü Cezayirli rakibi Imane Khelif’e karşı sadece 46 saniye sürdü ve maçta yüzüne aldığı darbeden sonra ringden çekildi.

Carini, geçen yıl cinsiyet uygunluk testini geçemediği için dünya şampiyonasından diskalifiye edilen Khelif hakkında siyasi bir açıklama yapmadığını söylese de, bu olay Khelif’in cinsiyetiyle ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Carini, maçı terk etmeden önce birkaç hızlı yumruk attı. Carini, hakemin maçı resmen bitirmesinin ardından Khelif’in elini sıkmadı. Dizlerinin üzerine çöktü ve ringde ağladı.

Bu olay, şu anda yasaklanan, Uluslararası Boks Derneği tarafından belirtilmemiş bir “cinsiyet uygunluk testi geçersizliği” olmasına rağmen Khelif’in rekabet etmesine izin verilip verilmemesi gerektiği konusunda Paris’in çok ötesinde bir tartışmaya yol açtı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, cuma günü Paris’te düzenlenen bir toplantıda Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile bu konuyu tartıştı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, bu hafta Khelif’in rekabet etme hakkının olduğunu defalarca savundu.

İtalya Olimpiyat Komitesi Başkanı Giovanni Malagò, “Hem sporcumuzun güvenliği hem de yarışmanın adilliği için kesinlik ve garanti taleplerimize rağmen, Khelif’in bu parametreler dahilinde olduğunu doğrulandı” dedi.

Sonrasında İtalyan boksör Carini, Khelif’in açılış yumruklarından kaynaklanan ağrı ve burnunun kanaması nedeniyle maçı bıraktığını ekledi.

İtalyan spor gazetesi Gazzetta dello Sport’a göre Carini, “Yüzüm ve burnum çok ağrıyordu,” dedi. “Nefes alamıyordum. Ailemi düşündüm, tribünlerdeki kardeşime baktım ve köşeme çekildim. Hiç bu kadar güçlü bir yumrukla vurulmamıştım.”

Carini, bunun önceden planlanmış bir hareket olmadığını da sözlerine ekledi:

“Bu tartışmalar beni çok üzüyor. Rakibim için de üzgünüm. Uluslararası Olimpiyat Komitesi onun yarışabileceğini söylediyse, bu karara saygı duyuyorum. Bu yapmak istediğim bir şey değildi. Aslında ondan ve diğer herkesten özür dilemek istiyorum. Olimpiyat hayallerim sona erdiği için sinirlenmiştim. Khelif’e karşı hiçbir kişisel husumetim yok. Aslında onunla tekrar karşılaşsaydım, ona sarılırdım.”

(AP)

- Advertisment -