Ana SayfaDış HaberKatar emiri, “Artık yeter, İsrail’e yeşil ışık yakılmamalı” dedi. Macron, Hamas’a karşı...

Katar emiri, “Artık yeter, İsrail’e yeşil ışık yakılmamalı” dedi. Macron, Hamas’a karşı uluslararası koalisyon önerdi

Emir Şeyh Temim, İsrail’e meşru müdafaa hakkı diyerek yeşil ışık yakan Batılı ülkeleri eleştirdi. Aynı gün İsrail’i ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron da İsrail’e desteğini tekrarladı: “IŞİD’le mücadele için kurulan uluslararası koalisyon Hamas ile mücadeleyi kapsayacak şekilde genişletilmeli.”

Emir Şeyh Temim, Katar Şura Meclisinin yeni dönem açılış oturumunda konuştu.

“Artık yeter! İsrail’in sınırsız bir şekilde (insan) öldürmesine yeşil ışık yakılmamalı. Biz barışın savunucusuyuz ve uluslararası meşruiyet ve Arap Barış Girişimi’nin kararlarına bağlıyız. Kan dökülmesini önlemek için Gazze’deki savaşa son verilmesi ve sivilleri askeri çatışmanın sonuçlarından koruma çağrısında bulunuyoruz. Çifte standardı ve Filistinli çocukların canları önemsizmiş gibi davranılmasını kabul etmiyoruz.”

Başbakan Benjamin Netanyahu ile Kudüs’te yaptığı görüşmenin ardından konuşan Macron ise IŞİD’e karşı savaşan ülkelerin “Hamas’a karşı da savaşması gerektiğini” söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İslam Devleti örgütüyle mücadele eden uluslararası koalisyonun 7 Ekim’de İsrail’e yönelik saldırının ardından Hamas’la da mücadele edecek şekilde genişletilmesi çağrısında bulundu.

Fransız lider, Hamas vahşeti ve İsrail’in terör örgütüne karşı savaş ilan etmesinin ardından Filistin barış sürecinin “kararlı bir şekilde yeniden başlatılması” gerektiğini vurguladı.

- Advertisment -