Anasayfa / Dış Haber / Kolombiya’da FARC’dan ayrılan gerilla grubu 57 askeri kaçırdı

Kolombiya’da FARC’dan ayrılan gerilla grubu 57 askeri kaçırdı

2016’da hükümetle barış anlaşması imzalayan eski FARC gerillalarının ayrılıkçı kanadı olan EMC (Estado Mayor Central) grubuna bağlı militanlar, ülkenin güneybatısında kokain geçiş güzergahı olan Micay Kanyonu bölgesinde toplam 57 askeri kaçırdı.

Kolombiya ordusundan Tümgeneral Federico Alberto Mejía, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada kaçırılanlar arasında 4 astsubay ve 53 erin bulunduğunu söyledi. Mejía, “Bu bir kaçırma eylemidir,” diyerek olaya tepki gösterdi.

Yerel basına göre, FARC’ın en büyük ayrılıkçı kolu olan EMC örgütü, bu toplu kaçırma olayının arkasındaki asıl planlayıcı olabilir. EMC’den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaçırma olayının gerçekleştiği Micay Kanyonu, ülkenin en büyük kokain üretim ve sevkiyat bölgelerinden biri olarak biliniyor. Bölge, Kolombiya’nın silahlı gruplarla süregelen çatışmalarının en yoğun yaşandığı alanlardan biri olmaya devam ediyor.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın