Ana SayfaDış HaberLe Pen’le ittifak isteyen merkez sağın lideri, görevden alınmamak için kapıları kilitledi,...

Le Pen’le ittifak isteyen merkez sağın lideri, görevden alınmamak için kapıları kilitledi, X partinin hesabını askıya aldı

Fransa’da radikal sağcı Le Pen ile ittifak kurmak istediğini açıklayan merkez sağ Cumhuriyetçilerin lideri Eric Ciotti, karara karşı çıkan muhalifleri tarafından göreven alınmak istenince muhaliflerini engellemek için genel merkezin kapılarını kilitledi. Cumhuriyetçilerin genel sekreteri, Ciotti’nin ihraç edildiğini açıkladı, kilitlenen parti kapısını açtı. Ciotti kararı tanımadığını açıkladı. Fransızların yoğun şikayetleri sonucu Cumhuriyetçilerin X hesabı kapatıldı.

Radikal sağcı Le Pen ile ittifak kurmak istediğini açıklayan merkez sağ Cumhuriyetçilerin lideri Eric Ciotti, radikal sağ ile ortak listeye karşı çıkan ve kendisini görevden almak isteyen muhaliflerini engellemek için genel merkezin kapılarını kilitledi.

Fransız merkez sağ parti Cumhuriyetçilerin genel sekreteri Annie Genevard, radikal sağcı Le Pen ile ortak liste yapmak isteyen parti lideri Ciotti’nin ihraç edildiğini açıkladı, kilitlenen parti kapısını açtı. Ciotti kararı tanımadığını açıkladı.

X ve Facebook hesapları karşı karşıya geldi, X hesabı askıya alındı

Yaşanan krizde partinin X ve Facebook hesapları farklı pozisyonlar aldı.

Facebook hesabından, parti tüzüğü ihlal edilerek genel başkanın ihraç edildiği savunulan bir paylaşım yapılırken, X’te ise Ciotti için “O artık Cumhuriyetçi değil” denilen bir paylaşım yapıldı.

Daha sonra seçmenlerin yoğun şikayeti nedeniyle Ciotti’nin ihracını savunan X hesabı askıya alındı. Facebook’taki paylaşım ise silindi.

Ciotti, “Aşırı solun tehlikeleri karşısında sağı birleştirmek için imza atın!” açıklamasıyla genel başkanlığa geri dönmesi için imza kampanyası başlattığını duyurdu.

- Advertisment -