Paris Başsavcılığı’na göre, biri Charles de Gaulle Havalimanı’nda ülkeyi terk etme girişiminde yakalanan iki erkek şüpheli tutuklandı.
Şüpheliler yaklaşık 30 yaşlarında, Paris’in yoksun alanlarından biri olan Seine‑Saint‑Denis banliyösü kökenli oldukları belirtiliyor.
Başsavcı Laure Beccuau, tutuklamaların detaylarını henüz açıklamaktan kaçındı ve medya sızmalarının soruşturmayı olumsuz etkileyebileceğini vurguladı.
Mücevherler hala kayıp
Olay 19 Ekim 2025’te, Louvre’un ünlü “Galerie d’Apollon” bölümünde gerçekleşti. Soygun süresi yaklaşık 4-8 dakika olarak kaydedildi.
Çalınan mücevherlerin değeri yaklaşık 88 milyon € (yaklaşık 100 milyon dolar) olarak değerlendiriliyor.
Hırsızlar, bir yük kamyonu ve uzatılabilir platformu kullanarak binaya girdi; iş eldiveni, kask, motor-scooter, kesici takım gibi deliller bırakıldı.
Tutuklanan iki şüpheliden hiçbirinin üzerinde çalınan mücevher bulunamadı ve yetkililer parçaların hâlâ kayıp olduğunu bildirdi.
Hırsızlık, müze güvenliği ve kültürel miras koruması açısından ciddi soru işaretleri yarattı. Müze yöneticisi ve Kültür Bakanlığı üzerinde yoğun baskı oluştu.
Araştırma çerçevesinde 100’ün üzerinde müfettişin görev aldığı bildiriliyor; deliller arasında DNA, parmak izleri ve kamera görüntüleri var.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.