Ana SayfaDış HaberKaçak Katalan lider İspanya'ya girdi, mitingde konuştu ve ortadan kayboldu

Kaçak Katalan lider İspanya’ya girdi, mitingde konuştu ve ortadan kayboldu

Kaçak Katalan lider, Barselona’daki bir mitingde kısa bir süre görünmesinin ardından kolluk kuvvetlerini başarısızlıkla sonuçlanan bir arama ve tutuklama avına yönlendirerek İspanya’yı şoke etti.

Katalonya’da kamu görevlileri ve polis, Perşembe günü Barselona’da halkın karşısına çıkan ve daha sonra tutuklanamadan ortadan kaybolan kaçak ayrılıkçı lider Carles Puigdemont’un son firarının sorumlularını belirlemeye çalışıyor.

Katalan polisi Mossos d’Esquadra’nın başında bulunan Eduard Sallent düzenlediği basın toplantısında Puigdemont’un konuşmasının ardından Junts partisinden meslektaşı Jordi Turull ile birlikte bir çadıra gittiklerini, şapka taktıklarını, bir araca bindiklerini ve oradan ayrıldıklarını açıkladı. Bunun ardından bir kovalamaca başladı ve Puigdemont’un şehirden çıkmasını engellemek amacıyla büyük bir polis operasyonu başlatıldı ancak görünüşe göre çok geç kalındı.

Turull cuma sabahı yerel radyo istasyonu RAC1’e yaptığı açıklamada, Puigdemont’un salı günü Katalonya’ya ulaştığını ve şu anda Belçika’nın Waterloo kentine doğru yola çıktığını doğruladı ancak Euronews kaynakları, ayrılıkçı liderin şu anda Fransa’nın güneyinde yaşadığını söylüyor.

Junts’un genel sekreteri Turull, Puigdemont’un yeni kaçışının bir tür “yüzleşme” olduğunu savunarak, Puigdemont’un “gün ilerledikçe” kararlar aldığını söyledi.

- Advertisment -