Ana SayfaDış HaberMelinda Gates, 75 milyar dolar bütçeli vakfın eşbaşkanlığından istifa ediyor: Kadınlar ve...

Melinda Gates, 75 milyar dolar bütçeli vakfın eşbaşkanlığından istifa ediyor: Kadınlar ve azınlıklar için çalışacak

Melinda French Gates, 2000 yılından bu yana eski eşi Bill Gates ile eşbaşkanlığını yaptığı Bill & Melinda Gates Vakfı’ndan istifa edeceğini açıkladı.

X’te açıklama yapan Gates, “Bu kararı kolay almadım. Bill ve benim birlikte kurduğumuz vakıfla ve bu vakfın dünya genelindeki eşitsizlikleri gidermek için yaptığı olağanüstü çalışmalarla son derece gurur duyuyorum” dedi.

French Gates, Bill & Melinda Gates Vakfı’ndan 7 Haziran’da ayrılmayı planladığını ve yakın gelecekte gelecekteki hayırseverlik planları hakkında daha fazla bilgi paylaşacağını söyledi.

Vakfın adı Gates Vakfı olarak değişecek ve Bill Gates tek başkan olacak.

Bill Gates, Pazartesi günü X’te yayınlanan ayrı bir açıklamada “Melinda’nın ayrıldığını görmekten üzgünüm, ancak gelecekteki hayırseverlik çalışmalarında büyük bir etkisi olacağından eminim. İleriye baktığımda, Vakfın tüm stratejilerimizdeki çalışmalarına ve dünya çapında milyonlarca insanın hayatını iyileştirmeye devam etmek için sahip olduğumuz fırsatları gerçekleştirmeye tamamen bağlıyım” diye yazdı.

Bill Gates ve MelindaGates Mayıs 2021’de boşandıklarını açıkladılar. O dönemde, devasa hayır kurumlarını yönetmek için birbirleriyle çalışmaya devam edip edemeyeceklerini belirlemek üzere 2023 yılına kadar kendilerine bir tür deneme süresi tanıyacaklarını açıklamışlardı.

Melinda Gates de vakıf çalışmalarına devam edecek. Sözcüsü “Melinda’nın ABD’de ve dünya genelinde kadınların ve ailelerin yaşamlarını iyileştirmede oynamak istediği rol hakkında yeni fikirleri var. ABD’de ve tüm dünyada kadın haklarının geriye götürüldüğünü izlediği zor birkaç yılın ardından, bu yeni dönemi özellikle bu gidişatı değiştirmeye odaklanmak için kullanmak istiyor” dedi.

Melinda Gates  2015 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki azınlıkların ve kadınların önündeki engelleri kaldırmaya odaklanan ayrı bir hayır kurumu olan Pivotal Ventures’ı kurmuş, bu kuruluşa 2019 yılında 1 milyar dolar bağışta bulunmuştu.

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates ve Melinda Gates’in 2000 yılında servetlerinin büyük çoğunluğunu vakfa ve diğer hayırseverlik girişimlerine bağışlama sözü vererek . kurdukları vakfın bütçesi 75.2 milyar dolar.

- Advertisment -