Ana SayfaDış HaberNancy Pelosi, Biden'a “İsrail'e silah satışını durdurması” çağrısı yapan Demokratlara katıldı

Nancy Pelosi, Biden’a “İsrail’e silah satışını durdurması” çağrısı yapan Demokratlara katıldı

Temsilciler Meclisi eski sözcüsü ve Joe Biden'ın önemli müttefiklerinden Nancy Pelosi, çok sayıda Demokrat’ın, Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a yazdığı İsrail'e silah transferinin durdurulması çağrısında bulunan mektubu imzaladı.

ABD Temsilciler Meclisi’nin 30’dan fazla Demokrat üyesi, Başkan Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a yazdıkları mektupta, İsrail’e silah transferinin tamamen durdurulması çağrısında bulundu.

Aralarında eski Meclis sözcüsü Nancy Pelosi’nin de bulunduğu meclis üyeleri tarafından cuma günü imzalanan mektupta, “Yönetiminizin, Gazze’de son derece ihtiyaç duyulan insani yardım dağıtımını artırmaya yönelik son çabalarını takdir etsek de, bu çabalar sahadaki olağanüstü ihtiyacı karşılamaya yeterli olmayacaktır. Savaşın başlangıcından bu yana 200’den fazla yardım görevlisi öldürüldü. Bu saldırılar ve ölümler, World Central Kitchen ve diğer insani grupların Gazze’deki operasyonlarını askıya alması için güçlü bir etki oluşturuyor. Yardım çalışanlarına yönelik son saldırı ve giderek kötüleşen insani kriz ışığında, silah transferlerini onaylamanın haklı olmadığına inanıyoruz” denildi.

Beyaz Saray ve Batılı hükümetler üzerinde, İsrail ordusunun, ekim ayından bu yana ölü sayısının 33.000’i aştığı Gazze’deki bombardımanına ara vermeden devam eden İsrail’e silah satışını durdurması yönündeki baskı artıyor. Geçenlerde İspanya, Hollanda ve Belçika gibi ülkeler İsrail’e silah ticaretini durdurmuştu. Bu hafta Biden’ın, İsrail ordusunun ABD merkezli gıda yardım kuruluşuna yönelik saldırısının ardından sivilleri ve insani yardım çalışanlarını korumak için adımlar atması yönündeki uyarısından saatler sonra İsrail, Erez sınır kapısını yardım için yeniden açacağını söylemişti. Cuma günü İsrail ordusu, yardım çalışanlarının ölümleriyle ilgili soruşturmada ciddi hatalar ve usul ihlalleri tespit edilmesinin ardından iki subayı görevden almış ve üst düzey komutanları resmen kınamıştı.

- Advertisment -