Ana SayfaDış HaberÖZEL HABER | Epstein listelerinde ismi geçen 1991 Türkiye Güzeli Banu Küçükköylü:...

ÖZEL HABER | Epstein listelerinde ismi geçen 1991 Türkiye Güzeli Banu Küçükköylü: “Konunun benimle hiçbir ilgisi yok, tamamen isim benzerliği”

Epstein davasıyla ilgili açıklanan mahkeme belgelerinde Türkiye’den Banu Küçükköylü’nün adı geçti. Uluslararası yatırım danışmanlığı yapan, eski Türkiye güzeli Küçükköylü iddialar hakkında Serbestiyet’e konuştu: “Listelerde adı geçen Banu Küçükköylü; Florida’da çalışan, kuaförlük ve emlakçılık yapan, Epstein’ın tuzağına düşürülen kadınlardan biri. Epstein’a 100 milyon dolarlık dava açtığına dair haberler var. Tamamen isim benzerliğinden kaynaklı bir durum, yalan haber yapanlardan davacı olacağım.”

ABD’de ‘cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı’ suçlamalarından tutuklu yargılanırken 2019’da cezaevinde intihar eden Jeffrey Epstein’la ilgili dava dosyasında Türkiye’den Banu Küçükköylü ve Turabi Fırat’ın da isimleri de yer aldı.

Banu Küçükköylü ismi ile ilgili arşivlere bakıldığında 2012 yılından bu yana Luxe International Real Estate isimli emlak firmasında yatırım danışmanı olarak çalıştığı, 2022 yılında ise Galaxie Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Turizm isimli bir şirket kurduğu bilgileri karşımıza çıkıyor.

2020 yılında bir Twitter kullanıcısının paylaştığı bilgilerde ise Küçükköylü’nün bir özgeçmişi görülüyordu. Özgeçmişte Küçükkaya’nın kraliyet ailelerine, uluslararası şirketlere yakınlığına değiniliyordu.

2020 yılında da Küçükköylü’nün Epstein listelerinde adı geçen bazı isimlerle çekilmiş fotoğrafları gündeme gelmişti.

2021 yılında ise The Sun Gazetesi’nde Prens Andrew hakkında çıkan taciz iddialarıyla ilgili haberde adı geçmişti. 15 Ağustos 2021 tarihli haberde; Küçükköylü’nün, Prens’in Epstein adasına gittiğine ve Virginia ile Johanna adlı kadınlara tacizde bulunduğuna tanık olduğu iddia edilerek şu ifadeler yer almıştı:

“Epstein’ın gizemli ortağı ‘Banu’nun, yatırım çalışanı Refia Banu Küçükköylü (49) olduğuna inanılıyor. Uçuş kayıtları, BK baş harfleri taşıyan Banu’nun, Andrew’un ziyaretinden önce New York’a inen Epstein, Virginia ve Johanna ile aynı uçakta olduğunu gösteriyor.

Banu’nun Los Angeles’tan kaçarak aile bağlantılarının olduğu Türkiye’ye gittiği düşünülüyor. Yasadışı bir faaliyete karıştığı veya Epstein’ın seks ticareti operasyonundan haberi olduğu yönünde herhangi bir iddia yok.”

https://www.thesun.co.uk/royals/15874471/prince-andrew-lawyers-ambush-windsor-palace/

Güzellik yarışmasına katılmış

Küçükköylü, aynı zamanda 1991 yılında Magic Box Star1 güzellik yarışmasına katılmış. Arşivlerde Küçükköylü’nün “Swissotel Güzeli” seçildiği yer alıyor.

Serbestiyet’in ulaştığı Refia Banu Küçükköylü iddialar hakkında konuştu:

“Listelerde adı geçen Banu Küçükköylü; Florida’da çalışan, kuaförlük ve emlakçılık yapan, Epstein’ın tuzağına düşürülen kadınlardan biri. Epstein’a 100 milyon dolarlık dava açtığına dair haberler var. Benimle isim benzerliği kuruluyor sürekli.

Aynı şeyi yıllar önce The Sun Gazetesi de yapmıştı. Fakat haberde kesin ifadeler yoktu. Haberde, ‘Refia Banu Küçükköylü olduğuna inanılıyor’ diye geçtiği için avukatım dava açmamızın bir sonuca varmayacağını söylemişti.

Şimdi yine aynı şeyler başıma geliyor. Google’dan bulduklarını derleyip haber yapıyorlar. Mesela güzellik yarışmasına katıldığım doğru, ki hayatımda çok az öneme sahip bir olay bu. Burs verileceği için katılmıştım. Ama yarışmada üçüncü olduğumu yazmışlar, halbuki dördüncüydüm ve çoğu yerde benim fotoğrafım diye Banu Sağanak’ın fotoğrafı paylaşılmış.

Arşivlerden başka bir fotoğrafımı da bulmuşlar yayıncı John Brockman ile beraber. Amerika’ya Ted konferanslarına gittiğimde çekildiğim bir fotoğraftı. Kendisinin Epstein listelerinde adı geçti diye de her şeyi birbirine bağlamışlar.

Özgeçmişimde geçen ‘Royal family’ ifadesini de Prens Andrew’e bağlayanlar olmuş. Oradaki Royal Family’den kasıt Körfez Bölgesi’nden beraber çalıştığım üst düzey müşterilerim. Avukatıma söyledim. Yalan haber yapanlarla ilgili hukuki süreç başlatacağım.”

- Advertisment -