Ana SayfaDış HaberParis 2024 | Türkiye günü jimnastikte iki finalle kapadı, Avustralya ve Çin...

Paris 2024 | Türkiye günü jimnastikte iki finalle kapadı, Avustralya ve Çin madalyaları topladı

Dünya şampiyonu Adem Asil, halka aletinde elde ettiği 14.866 puanla 5. olarak, Türk cimnastiğinin tek olimpiyat madalyalısı Ferhat Arıcan da paralel barda aldığı 15.033 puanla 7. olarak finale kaldı. Olimpiyatların ilk gününde rakibini yenen Kaan Aykutsun son 16 turuna yükseldi. Judocu Salih yıldız, olimpiyat beşincisi oldu.

Fransa’nın başkenti Paris’teki Bercy Arena’da artistik cimnastik erkekler takım ve bireysel alet elemeleri yapıldı.

Ferhat Arıcan, Adem Asil, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Emre Dodanlı’dan oluşan Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı ise atlama masası, kulplu beygir, barfiks, paralel bar, halka ve yer aletinde 247.559 puan toplayarak 9. olurken, ilk 8 ülkenin yer aldığı finallere kalmayı başaramadı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın ilk gününde milli boksörümüz Kaan Aykutsun, son 16 turuna yükseldi

Kaan Aykutsun rakibini yendi

North Paris Arena’da yapılan erkekler 80 kilo müsabakasında İtalyan boksör Salvatore Cavallaro’yla karşılaşan Aykutsun, rakibine üstünlük kurmayı başardı. Ringden 4-1’lik galibiyetle ayrılan Aykutsun, bir sonraki turda Kübalı Arlen Lopez Cardona’yla eşleşti.

Müsabaka 30 Temmuz Salı TSİ 22.20’de başlayacak.

Salih Yıldız Olimpiyat beşincisi

Salih Yıldız Judo erkekler 60kg’da yarı finale yükselmeyi başardı ancak önce Gürcü asıllı Fransız judocu Luka Mkheidze’ye sonra da üçüncülük maçında Japonya’dan Ryuju Nagayama’ya mağlup olarak olimpiyatları 5’nci sırada tamamladı.Yıldız Olimpiyatlar’a Avrupa üçüncüsü ünvanı ile geldi.

Elis Özbay çeyrek finalde mücadelesine devam edecek - Spor Haberleri

Türkiye adına bir ilke imza atan kürekçi Elis Özbay da kadınlar tek çifte yarışında, çeyrek final için yarışacak dereceyi almayı başardı.

Özbay kürek branşında Türkiye’yi temsil eden ilk kadın sporcu olacak tarihe geçmişti.

Milli masa tenisçimiz Sibel Altınkaya, Lüksemburg adına yarışan rakibi Xia Lian Ni’ye setlerde 4-2 yenilerek son 32 turuna kalamadı ve Paris 2024’e veda etti.

2024 Paris Olimpiyatları madalya sıralaması

Paris Olimpiyatları’nda 200’den fazla ülkeden sporcu 32 spor dalında 329 madalya için yarışıyor. İlk madalyalar verilirken, Çin yine altın madalya yarışına hızlı başlangıç yaptı.

- Advertisment -