Ana SayfaDış HaberPentagon istihbaratında görevli Yahudi binbaşı, Gazze için görevinden istifa etti: “Bu bende...

Pentagon istihbaratında görevli Yahudi binbaşı, Gazze için görevinden istifa etti: “Bu bende inanılmaz bir utanç ve suçluluk yarattı”

Pentagon’un İstihbaratı Teşkilatı DIA’da görevli binbaşı Harrison Mann, uzun istifa mektubunda Biden yönetimini eleştirdi: Çocukların kitlesel olarak açlıktan ölmesine yol açan bir politikayı ya destekliyorsunuzdur ya da desteklemiyorsunuzdur. Avrupa Yahudisi kökenli biri olarak, etnik temizliğin sorumluluğunu üstlenmeyi asla kabul etmeyen bir ahlaki ortamda yetiştim.”

Pentagon’un İstihbarat Teşkilatı DIA’da görevli binbaşı Harrison Mann, Biden yönetiminin Gazze politikasını eleştiren uzun bir mektup yayınlayarak, görevinden istifa etti.

https://www.linkedin.com/posts/activity-7195798223750418432-tGHk/

Binbaşı Mann, önce çalışma arkadaşlarına gönderdiği ve daha sonra Linkedin’de  yayınladığı mektupta, Biden’ın son 6 aydaki İsrail politikasını sert cümlelerle eleştirdi.

Binbaşı Mann’in mektubunun bir bölümü şöyle:

https://twitter.com/iclalturan/status/1790046058749231173

Arkadaşlarıma ve meslektaşlarıma:

Bu mektubu nezaketle inceleyen DIA Kurumsal İletişim Ofisi’nden özür dilerim, daha fazla sessiz kalmayı meşrulaştıramadım.

Bu hafta bazılarınızdan, Refah’a ve Gazze’nin başka yerlerine operasyonlar düzenleyen İsrail ordusuna doğrudan veya dolaylı olarak destek vermenizin isteneceği açıktır. Bu mektubu 16 Nisan’da şirket içinde dağıttım ve beklenmedik bir destek aldım. Şimdi bunu paylaşıyorum, siz de yalnız olmadığınızı, sessiz olmadığınızı ve güçsüz olmadığınızı keşfedeceksiniz.

…Geçtiğimiz aylar bize akla gelebilecek en korkunç ve yürek burkan görüntüleri sundu… ve ben bu görüntülerin buradaki görevlerim ile bağlantısını göz ardı edemedim. Bu bende inanılmaz bir utanç ve suçluluk yarattı.

Bir noktada, gerekçesi ne olursa olsun ya çocukların kitlesel olarak açlıktan ölmesine yol açan bir politikayı destekliyorsunuzdur ya da desteklemiyorsunuzdur.

Avrupa Yahudisi kökenli biri olarak, etnik temizliğin sorumluluğunu üstlenmeyi asla kabul etmeyen bir ahlaki ortamda yetiştiğimi belirtmek isterim. – ABD Ordusu Binbaşı Harrison Mann.

- Advertisment -