Anasayfa / Dış Haber / Pentagon’dan “Kobani’de ABD üssü kurulacak” iddialarına yalanlama

Pentagon’dan “Kobani’de ABD üssü kurulacak” iddialarına yalanlama

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh: “ABD'nin Suriye'deki Kobani'de bir üs kurma yönünde herhangi bir planı ve niyeti yok.”

Pentagon, pazartesi günü, ABD bayrağı taşıyan bir römorkta beton bariyerlerin taşındığını gösteren videoların ortaya çıkmasının ardından, Suriye’nin kuzeydoğusunda yeni bir üs kuracağı yönündeki haberleri yalanladı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yardımcısı Sabrina Singh: “ABD’nin Suriye’deki Kobani’de bir üs kurma yönünde herhangi bir planı ve niyeti yok.”

Al  Arabiya English’e konuşan ABD’li üst düzey bir savunma yetkilisi Pentagon’un tutumunu doğrulayacak şekilde konuştu:

 “Şu anda Kobani’deki herhangi bir faaliyeti takip etmiyoruz veya farkında değiliz”

ABD yetkilileri, SDG’nin yeni Suriye hükümetinin şemsiyesi altına girmesi beklentisi içinde. Biden yönetimi, Kürtlerin Esad rejimi ve İran’ın Türkiye’ye karşı SDG’ye destek sağlamak için devreye girebileceği düşüncesiyle, rejimin düşüşünden önce normalleşmesi halinde yaptırımları yumuşatma imkanı da sunmuştu.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın