Ana SayfaDış HaberRap’in efsane ismi Tupac Shakur cinayeti 27 yıl sonra aydınlanıyor mu?

Rap’in efsane ismi Tupac Shakur cinayeti 27 yıl sonra aydınlanıyor mu?

Las Vegas polisi 1996’da faili meçhul bir cinayete kurban giden Amerikalı rapçi Tupac Shakur'un öldürülmesiyle bağlantılı olarak bir şüpheliyi tutukladı. Hip-hop’un efsane isimlerinden olarak bilinen Tupac, 1996 yılında Las Vegas'ta arabasındayken dört el ateş edilerek öldürülmüştü. Ancak aradan geçen 27 yıla rağmen katilinin kimliği gizemini koruyordu.

Tutuklama hakkında bilgiye sahip iki yetkiliye göre, Duane “Keffe D” Davis Cuma sabahı erken saatlerde tutuklandı. Davis’e yönelik suçlamaların içeriği ise henüz belirsiz.

Las Vegas polisi, 17 Temmuz’da Davis’in eşinin evine baskın yapmıştı. Belgelere göre polis, “Tupac Shakur cinayetiyle ilgili” eşyaları arıyordu.

Polisin birden fazla bilgisayar, bir cep telefonu ve sabit disk, Shakur’un yer aldığı bir dergi, birkaç mermi, fotoğraflar içeren iki tüp ve Davis’in 2019’da yayınlanan anı kitabı “Compton Sokağı Efsanesi”nin bir kopyasını topladığını bildirdi.

Davis, kitabında, Tupac’ın öldürülmesine ilişkin sessizliğini 2010 yılında federal ve yerel yetkililerle yaptığı kapalı toplantı sırasında bozduğunu yazmıştı. O sırada 46 yaşında olan Davis, yetkililerle konuşmayı kabul ettiğinde uyuşturucu suçlamaları nedeniyle ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıyaydı:

“Onlara yardım edersem iddianameyi bozup jüriyi (benim lehimde karar vermeleri konusunda) yönlendireceklerine söz verdiler.”

Shakur, 7 Eylül 1996 gecesi “Las Vegas Strip” yakınlarında seyir halindeki bir araba içinde öldürüldüğünde 25 yaşındaydı. Arabayı Death Row Records plak şirketinin kurucusu Marion “Suge” Knight sürüyordu. Kırmızı ışıkta bekledikleri sırada yanlarına beyaz bir Cadillac yanaştı. Araçtan açılan ateş sonucunda dört kurşunun isabet ettiği Shakur, bir hafta sonra hayatını kaybetti.

Davis, 2018’de kanser teşhisi konulduktan sonra verdiği bir röportajda saldırı sırasında o gece Cadillac’ın içinde olduğunu itiraf etti. Silahların ateşlendiği arka koltukta oturan iki kişiden biri olduğunu söyleyen Davis, cinayetle ilgili yeğeni Orlando “Baby Lane” Anderson’ı suçladı.

Aynı akşamın erken saatlerinde Anderson, Shakur ve arkadaşlarının dahil olduğu bir kumarhane kavgasında bulunuyordu.

Shakur cinayetiyle herhangi bir ilgisi olduğunu reddeden Anderson, iki yıl sonra Kaliforniya’da bir silahlı saldırıda öldü.

Shakur cinayetini araştırmak için yıllarını harcayan ve bununla ilgili bir kitap yazan emekli Los Angeles polis dedektifi Greg Kading, Davis’in tutuklanmasına şaşırmadığını söylüyor.

Kading’e göre, Davis’in anılarını yazdığı “Compton Sokağı Efsanesi” kitabını yayınlaması da dahil olmak üzere cinayetteki rolüne ilişkin kamuya açık açıklamalarının ardından soruşturma ivme kazandı.

Shakur’a ateş açılan araçta bulunan dört kişiden yalnızca Davis’in hayatta. Araçtaki diğer kişiler Davis’in yeğeni Orlando “Baby Lane” Anderson, Terrence “Bubble Up” Brown ve DeAndre “Freaky” Smith’ti.

Cinayet, failler tarafından ortaklaşa biçimde önceden planlanmış olduğu için Davis’in birinci derece cinayet suçlamasıyla karşı karşıya kalabileceği düşünülüyor.

- Advertisment -