Ana SayfaDış HaberReuters’e konuşan Türk yetkili: Erdoğan'ın 9 Mayıs’taki ABD ziyareti ertelendi

Reuters’e konuşan Türk yetkili: Erdoğan’ın 9 Mayıs’taki ABD ziyareti ertelendi

Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta Washington'da ABD Başkanı Joe Biden'la yapması beklenen görüşmenin ertelendiği yazdı. Reuters’a konuşan bir Türk yetkili de haberi doğruladı: “Erdoğan'ın programındaki değişiklikler nedeniyle görüşme ileri bir tarihe ertelendi.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Mayıs’ta ABD’ye gitmesi ve ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi bekleniyordu.

Bloomberg, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 9 Mayıs’ta Washington’da ABD Başkanı Joe Biden’la yapması beklenen görüşmenin ertelendiğini açıkladı.

Bloomberg’in yetkili kaynaklara dayandırdığı habere göre, Erdoğan’ın programındaki değişiklikler nedeniyle görüşmenin ertelendiği belirtildi.

Bloomberg’in ardından Reuters da haberi doğruladı.

Reuters’a konuşan bir Türk yetkilinin açıklamasında, görüşmenin ertelenme nedeni olarak Erdoğan’ın programındaki değişiklikler gösterildi. Ancak, kısa süre içinde yeni bir tarih belirlenerek görüşmenin gerçekleştirileceği de aktarıldı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Mayıs’ta ABD’ye yapacağı ziyaretin ertelendiğini duyurdu. 

“Sayın Cumhurbaşkanımızın 9 Mayıs günü ABD’ye yapması planlanan ziyaret, programların uyuşmaması nedeniyle, her iki taraf için uygun olacak ileri bir tarihe ertelenmiştir. Türkiye ve ABD arasında üst düzey diyalog devam edecektir”

- Advertisment -