Ana SayfaDış HaberRus füzeleri, Odessa’yı ziyaret eden Mitsotakis’in konvoyunun yakınlarına isabet etti

Rus füzeleri, Odessa’yı ziyaret eden Mitsotakis’in konvoyunun yakınlarına isabet etti

Ukrayna’nın liman kenti Odessa’yı ziyaret eden Yunanistan başbakanı Kyriakos Mitsotakis’in konvoyunun yakınlarına Rus füzeleri düştü.

Limana düzenlenen saldırıda beş kişi öldü. Zelensky ile görüşen Mitsotakis, “Yakınımızda siren ve patlama sesleri duyduk. Sığınağa gidecek vaktimiz yoktu. Bu çok ‘şiddetli’ bir tecrübeydi” dedi.

Ukrayna, çarşamba günü bir Rus seçim görevlisinin arabasına bomba koyup öldürmüş ve bir metal fabrikasına drone saldırısında bulunmuştu.

Kiev’in insan gücü ve silah tedariğinde sorun yaşamasıyla Rus birlikleri cephede ilerlerken, iki taraf da hava saldırılarını artırdı. Ukrayna Deniz Kuvvetleri sözcüsü Dmytro Pletenchuk, Odessa saldırısının Yunan heyetinin Zelensky ile birlikte limanı ziyaret ettiği sırada gerçekleştiğini doğruladı.

Zelensky, “Rus kuvvetleri için hedefin askeri mi yoksa sivil mi olduğu hiç önemli değil. Hedefin kim olduğu, yabancı misafir olup olmadığı bu insanların umrunda değil” dedi.

Beyaz Saray sözcüsüne göre de “Roket konvoyun yakınına inmiş gibi görünüyor.”

Ancak Rusya Savunma Bakanlığı iddiaları reddetti, saldırının “Odessa’nın ticari liman bölgesinde bulunan, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından savaşta kullanılmak üzere mühimmat üretilen bir hangara” yapıldığını iddia etti.

Saldırı, haftalardır sivillere yönelik en ölümcül saldırılardan biri olan Rus insansız hava aracının, aynı Karadeniz kentindeki bir yerleşim yerini vurması sonucu 5’i çocuk 12 kişiyi öldürmesinden birkaç gün sonra gerçekleşti.

- Advertisment -