Ana SayfaDış HaberRus oligarklara karşı soruşturmalara bakan FBI yöneticisi, Rus oligarka yardım ettiğini itiraf...

Rus oligarklara karşı soruşturmalara bakan FBI yöneticisi, Rus oligarka yardım ettiğini itiraf etti

FBI’ın istihbarata karşı koyma dairesinin eski yöneticisi olan Charles McGonigal, Rus oligark Oleg Deripaska'ya ABD yaptırımlarını delmek içim yardım ettiğini itiraf etti. McGonigal, geçmişte Rus oligarklar hakkında yürütülen soruşturmalarda görev yapmıştı.

ABD Adalet Bakanlığı, eski üst düzey FBI karşı istihbarat görevlisi Charles McGonigal’in, bir Rus oligarkın ABD yaptırımlarını delmesine yardım konusunda suçunu itiraf ettiğini açıkladı. 

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “New York FBI Karşı İstihbarat Bölümü sorumlusu eski özel ajan, ABD’nin Rusya’ya yaptırımlarını delmek için komplo kurmaktan suçunu kabul etti” ifadeleri yer aldı.

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Damian Williams, “Rus oligarklarının soruşturmalarına nezaret eden ve katılan üst düzey bir FBI yetkilisi olarak görev yaptıktan sonra, Charles McGonigal şimdi bu oligarklardan biri olan Oleg Deripaska’ya hizmet sağlayarak ABD yaptırımlarından kaçmayı kabul ettiğini itiraf etti. Bu Ofis, kendi mali çıkarları için ABD yaptırımlarını ihlal edenlerden hesap sormaya devam edecek” dedi.

- Advertisment -