Ana SayfaDış HaberSacha Baron Cohen, antisemitizm yaptığını iddia ettiği TikTok’tan sansür istedi: Yazıklar olsun!

Sacha Baron Cohen, antisemitizm yaptığını iddia ettiği TikTok’tan sansür istedi: Yazıklar olsun!

Aralarında Sacha Baron Cohen, Debra Messing ve Amy Schumer gibi oyuncular ve influencerların olduğu 30’dan fazla ünlü Yahudi, TikTok yöneticileriyle toplantı yaptı, artan Filistin yanlısı, İsrail karşıtı, antisemitik içerikleri eleştirdi. En sert eleştirileri Sacha Baron Cohen yaptı: “7 Ekim'i düşünürseniz, Hamas'ın gençlerin kafasını kesebilmesinin ve kadınlara tecavüz edebilmesinin nedeni, küçüklüklerinden itibaren onları nefrete yönelten görüntülerle beslenmeleriydi. TikTok bu nefreti artırıyor. Bir düğmeye basmanız yeterliydi. Yazıklar olsun"

Bir düzineden fazla Yahudi TikTok yaratıcısı ve ünlüsü, Çarşamba gecesi özel bir toplantıda TikTok yöneticileri ve diğer çalışanlarla karşı karşıya gelerek, popüler video hizmetinde artan antisemitizm ve tacizi ele almak için daha fazlasını yapmaya çağırdı.

Yaklaşık 90 dakika süren ve toplamda 30’dan fazla kişinin katıldığı video görüşmesinde aktörler Sacha Baron Cohen, Debra Messing ve Amy Schumer de yer aldı. Toplantı TikTok’un operasyonlar başkanı Adam Presser ve küresel kullanıcı operasyonları başkanı Seth Melnick tarafından yönetildi. The New York Times tarafından elde edilen bir toplantı kaydına göre

ünlüler ve içerik oluşturucular, TikTok’u videolarının altına yazılan “Hitler haklıydı” ya da “Umarım sonun Anne Frank gibi olur” gibi yorumları engellemediği için suçladılar.

En sert konuşmalardan birini yapan Sacha Baron Cohen, “TikTok’ta olan şey, Nazilerden bu yana en büyük antisemitik hareketi yaratıyor.7 Ekim’i düşünürseniz, Hamas’ın gençlerin kafasını kesebilmesinin ve kadınlara tecavüz edebilmesinin nedeni, küçüklüklerinden itibaren onları nefrete yönelten görüntülerle beslenmeleriydi. TikTok bu nefreti artırıyor.

Bir düğmeye basmanız yeterliydi. Yazıklar olsun” dedi.

TikTok yöneticisi Presser de  “Açıkçası Sacha’nın söylediklerinin çoğunda doğruluk payı var ama elimizde tüm endişeleri giderecek bir “sihirli düğme” yok dedi.

Toplantının gündeminde konulardan biri de TikTok’ta günlerdir trend olan Usame bin Ladin’in 20 yıl önce yazdığı  “Amerika’ya Mektup”uydu. Amerikalı gençler arasında viral olan mektuba dair videoların engellenmemesi eleştirildi.

- Advertisment -